FPTR: Hotelierii au pregatit 50.000 de locuri de cazare la mare pentru minivacanta de Rusalii
Data publicarii: 01-06-2017 | EconomieCei mai multi dintre turistii romani vor merge la mare in aceasta minivacanta de Rusalii, iar hotelierii le-au pregatit 50.000 de locuri de cazare, la preturile din programul "Litoralul pentru toti", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Dragos Raducan, prim-vicepresedinte executiv al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).
"Așteptările noastre sunt foarte mari. Litoralul va fi vedeta în această minivacanță. Foarte mulți turiști vor merge la mare, mai ales că de 1 mai nu au fost multe zile libere. Hotelierii le-au pregătit 50.000 de locuri de cazare", a spus Răducan.
Potrivit acestuia, și de data aceasta preferată va fi stațiunea Mamaia, în principal hotelurile de trei stele, cu micul dejun inclus. "Acum vin cei care caută un raport bun calitate-preț, iar prețurile sunt foarte bune, mai ales că acum suntem în plin program "Litoralul pentru toți"', a adăugat oficialul FPTR.
Acesta a amintit o problemă mai veche a hotelierilor de pe litoral, respectiv faptul că terasele nu sunt obligate să fie deschise începând cu 1 mai, astfel că stațiunea nu are deocamdată un aspect de vacanță.
"Multe terase nu sunt deschise, astfel că se dă un aspect dezolant stațiunii. În Bulgaria, toți deschid în același timp. Ar trebui să fie și la noi la fel, dar terasele sunt lăsate să deschidă atunci când vor ele. Înțeleg că toată lumea vrea să facă profit, dar noi, hotelierii, facem eforturi să aducem turiștii, iar ceilalți doar profită în vârf de sezon", a subliniat Răducan.
O altă categorie de turiști vor prefera muntele și zonele rurale, iar la mare căutare vor fi pensiunile din stațiunile de pe Valea Prahovei, din jurul Sibiului și al Clujului, precum și din zona Bran-Moeciu-Rucăr, unde turiștii vor să facă un grătar și să se bucure de natură.
"De asemenea, vor fi căutate stațiunile balneare cu ștranduri, cum ar fi Călimănești, Felix, Sovata, pentru cei care nu pot ajunge la mare și care caută o alternativă la litoral. Oricum, toată lumea va căuta să stea la soare în această perioadă", a spus Dragoș Răducan.
Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a lansat, în urmă cu o săptămână, programul "Litoralul pentru toți", care se va derula până la 18 iunie, cu tarife care sunt mai mici cu până la 50% față de cele din vârf de sezon.
Tarifele maxime pentru zona Mamaia — Constanța — Eforie, ajung în această ediție, pentru un sejur de 6 nopți/persoană, până la 205 lei la hotel de o stea, 235 lei la hotel 2 stele și 265 lei la hotel 3 stele, fără mic dejun.
Cu mic dejun, tarifele vor fi de 315 lei la Hotel de 2 stele, 425 lei la Hotel 3 stele, 485 lei la Hotel de 4 stele și 605 lei la hotel de 5 stele
În sudul litoralului (stațiunile Costinești, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche), tarifele ajung până la 159 lei la hotel de o stea, 179 lei la hotel de 2 stele, 199 lei la hotel de 3 stele, fără mic dejun, respectiv la 269 lei la hotel de 2 stele, 329 lei la hotel de 3 stele, 379 lei la hotel de 4 stele și 469 lei la hotel de 5 stele, cu mic dejun. Toate variantele de preț sunt pentru o singură persoană și un sejur de 6 nopți.
Până în prezent, s-au înscris în program 12 hoteluri din toate stațiunile de pe litoral, care pun la dispoziție 1.450 de locuri pe serie, ceea ce înseamnă că aproximativ 5.000 de turiști vor putea beneficia de vacanțe, la tarife reduse, pe litoralul românesc.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI