ANCOM doreste cresterea reprezentativitatii Romaniei in cadrul Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor
Data publicarii: 30-08-2017 | EconomieAutoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii si-a luat angajamentul de a implica in mod activ specialistii ANCOM in grupurile de lucru ale Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (UIT) care analizeaza si definesc politicile in domeniul comunicatiilor la nivel mondial, promovarea la scara internationala a pietei comunicatiilor din Romania si cresterea reprezentativitatii tarii noastre in cadrul UIT numarandu-se printre obiectivele principale ale autoritatii.
Sursa foto: www.ancom.org.ro
Conform unui comunicat remis AGERPRES, luni conducerea ANCOM s-a întâlnit, la Geneva, cu înalți oficiali ai UIT, agenție specializată a Națiunilor Unite pentru comunicații și tehnologia informației.
Președintele ANCOM a discutat cu secretarul general al UIT, Houlin Zhao, despre cele mai importante subiecte care privesc evoluția sectorului de telecomunicații la nivel mondial și influența acestora asupra pieței locale. Adrian Diță a prezentat viziunea conducerii Autorității din România asupra actului de reglementare a pieței comunicațiilor electronice din România, precum și oportunitățile de întărire a cooperării între ANCOM și organismele relevante ale Națiunilor Unite.
"Printre obiectivele ANCOM fiind acelea de a promova la scară internațională piața comunicațiilor din România și de a crește reprezentativitatea țării noastre în cadrul UIT, președintele ANCOM a reiterat angajamentul de a implica în mod activ specialiștii Autorității în grupurile de lucru ale UIT care analizează și definesc politicile în domeniul comunicațiilor la nivel mondial", se menționează în comunicat.
La rândul său, secretarul general al UIT a apreciat faptul că România este unul dintre partenerii de încredere ai Uniunii, țara noastră fiind un exemplu de bune practici și evoluții remarcabile în domeniul telecomunicațiilor.
De asemenea, președintele ANCOM a avut întâlniri și cu secretarul general adjunct, Malcolm Johnson, precum și cu directorii UIT.
"România are o prezență activă în toate structurile UIT, participând la Conferințele Plenipotențiarilor, la sesiunile Consiliului și la Conferințele Mondiale, dar și la grupuri de lucru, conferințe, seminare sau alte întâlniri organizate de cele trei sectoare ale Uniunii", se precizează în comunicat.
În 2014, România a fost confirmată, pentru cel de-al șaselea mandat consecutiv, ca membru al Consiliului UIT din partea Regiunii C (Europa de Est și Asia de Nord). România este membru al Consiliului UIT neîntrerupt din anul 1994. Autoritatea de reglementare în comunicații din România (ANCOM) a participat la activitățile UIT încă de la înființarea sa, reprezentanții săi primind în numeroase rânduri girul Statelor Membre pentru a exercita funcții importante în cadrul structurilor de lucru ale Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, experții români contribuind dinamic la numeroase inițiative de îmbunătățire a segmentului de comunicații electronice la nivel global și național.
Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT) este agenția specializată a Națiunilor Unite pentru comunicații și tehnologia informației, înființată în anul 1865, fiind astfel și cea mai veche dintre agențiile ONU.
UIT alocă resursele globale de spectru radio și orbitele pentru sateliți, dezvoltă standardele tehnice care asigură interconectarea rețelelor și tehnologiilor și acționează în vederea creșterii nivelului de acces la servicii de telecomunicații și tehnologia informației în comunitățile defavorizate din acest punct de vedere, din întreaga lume.
Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) este instituția care protejează interesele utilizatorilor de comunicații din România, prin promovarea concurenței pe piața de comunicații, administrarea resurselor limitate, încurajarea investițiilor eficiente în infrastructură și a inovației.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău