Wall Street Journal nu va mai avea versiuni print separate pentru Europa si Asia

Data publicarii: 29-09-2017 | Economie

Renumitul cotidian financiar Wall Street Journal, parte a grupului media News Corp. apartinand magnatului Rupert Murdoch, a anuntat joi seara ca va inceta sa mai publice versiuni print separate pentru Europa si Asia din cauza diminuarii veniturilor din publicitate.

După o istorie de 40 de ani, ultima versiune print separată pentru Europa a WSJ va apărea vineri în timp ce versiunea pentru Asia va înceta să mai fie publicată după data de 7 octombrie, au confirmat oficialii companiei. După această dată versiunea print a WSJ nu va mai fi vândută pe unele piețe în timp ce pe alte piețe, cum este Tokyo de exemplu, va fi înlocuită ulterior de versiunea americană a publicației.

Wall Street Journal a început să publice o versiune print separată pentru Asia în 1976, iar versiunea pentru Europa a apărut în 1983. Decizia de a pune capăt acestor versiuni separate vine după ce firma mamă, News Corp, a raportat pierderi de 643 milioane de dolari în ultimul exercițiu fiscal, care s-a încheiat la 30 iunie 2017, comparativ cu un profit de 235 milioane de dolari în exercițiul precedent.

Reducerea prezenței print a WSJ vine pe fondul unei reorganizări mai ample a structurii editoriale a publicației. În luna octombrie 2016, WSJ a demarat o inițiativă denumită 'WSJ 2020', un plan pe trei ani destinat adaptării la consumatorii care își obțin informațiile de pe telefoanele mobile. O parte din acest plan presupune reduceri de personal și unificarea unor secții ale versiunii print.

News Corp. și Wall Street Journal concurează cu Bloomberg LP, firma mamă a agenției de presă Bloomberg News, pentru a furniza știri și servicii financiare.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: