Petrascu (CNPR): Majorarea capitalului social este un pas important pentru consolidarea Postei Romane

Data publicarii: 24-10-2017 | Economie

Majorarea capitalului social este un pas important pentru consolidarea Postei Romane, a declarat luni directorul general interimar al CNPR, Elena Petrascu, intr-o noua intalnire cu reprezentantii angajatilor din toate sectoarele de activitate ale companiei alaturi de ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Lucian Sova.

Aceasta a precizat că banii obținuți prin majorarea de capital vor fi folosiți pentru plata datoriei către ANAF.

Este vorba de o sumă de circa 110 milioane de lei, stabilită de Fisc în anul 2014 ca datorii la buget, după finalizarea unor controale pe anii anteriori.

'În acest fel, CNPR nu va mai trebui să achite lunar rate pentru datoria către ANAF, iar veniturile companiei vor putea fi, în sfârșit, utilizate pentru dotările necesare funcționării sale', a spus Petrașcu.

De asemenea, șeful Poștei Române a transmis angajaților că redresarea companiei este un efort colectiv și că toți trebuie să se implice pentru a răspunde așteptărilor clienților. Astfel, compania va deveni profitabilă, pe o piață unde concurența este din ce în ce mai puternică, susține directorul general interimar al CNPR.

Nu în ultimul rând, Elena Petrașcu, a anunțat că luni au fost demarate procedurile de achiziție pentru mașini de numărat bancnote, cititoare de cod de bare — fixe, cântare, transpaleți și lize, echipamente necesare derulării activității zilnice în cadrul CNPR.

La rândul său, ministrul Comunicațiilor, Lucian Șova, a susținut că este decis ca, alături de conducerea interimară a companiei, "să ia cele mai ferme măsuri" pentru a îmbunătăți standardele de muncă ale tuturor angajaților și pentru a crește gradul de mulțumire al clienților. El a subliniat că că descentralizarea companiei prin trecerea la centrele de profit regionale are ca scop și creșterea competiției interne, printr-o politică de bonusuri pentru angajații care fac performanță.

Întâlnirea de la București a fost ultima din seria de consultări începută la Cluj-Napoca, în urmă cu două săptămâni de conducerea companiei, pentru prezentarea Planului strategic de consolidare a companiei, aprobat de guvern în septembrie.

La întâlnirea de luni au participat angajați din Capitală și din 15 județe: Ilfov, Tulcea, Constanța, Brăila, Giurgiu, Galați, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Vrancea, Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș Severin.

Elena Petrașcu a fost numită director general interimar al Companiei Naționale Poșta Română (CNPR) la începutul acestei luni, când Consiliul de Administrație al companiei a aprobat revocarea directorului general interimar Rareș Stanciu.

În ședința CA din 4 octombrie a fost aprobată și noua organigramă a CNPR, prin care au fost desființate 56 de posturi de conducere (la nivel central), reprezentând o economie de 424.000 lei lunar la salariile de bază și 92.000 de lei lunar la indemnizațiile de conducere, din bugetul pentru salarii al companiei.

Guvernul a aprobat recent un memorandum pentru redresarea activității Companiei Naționale 'Poșta Română', pe o perioadă de 5 ani, iar printre măsurile cuprinse în planul strategic se numără creșterea veniturilor prin diversificarea produselor și serviciilor și utilizarea eficientă a fondurilor anuale primite de la Uniunea Poștală Universală.

Compania Națională "Poșta Română" este deținută de statul român, prin MCSI în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea în proporție de 25%.

Compania deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie.

Sursa: Agerpress