UPDATE Fondul Proprietatea a vandut miercuri participatiile sale in filialele Electrica; valoarea tranzactiei depaseste 752 de milioane de lei
Data publicarii: 02-11-2017 | EconomieFondul Proprietatea a vandut miercuri participatiile sale in filialele Electrica, valoarea tranzactiei depasind 752 de milioane de lei, potrivit unui anunt postat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.
"Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom Sucursala București, în calitate de administrator de investiții al Fondul Proprietatea S.A. ('Fondul'), dorește să informeze acționarii că Fondul a vândut astăzi participațiile sale în filialele Societății Energetice 'Electrica' S.A. ('Electrica'). (...). Valoarea totală a tranzacției se ridică la suma de 752.031.841 RON", se arată în anunț.
Potrivit documentului, Electrica Furnizare S.A. a fost vândută către Electrica și Societatea Filiala de Întreținere și Servicii Energetice 'Electrica Serv' S.A. pentru 167,079 milioane de lei, iar Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord către Electrica și Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord S.A. pentru un preț de vânzare total de de 201,702 milioane de lei.
De asemenea, Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord S.A.a fost vândută către Electrica și Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud S.A. pentru un preț de peste 209,744 milioane de lei, în timp ce Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud a fost preluată de către Electrica și Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord S.A. pentru o sumă totală de peste 173,504 milioane de lei.
Fondul Proprietatea și Societatea Energetică 'Electrica' au anunțat marți că au decis extinderea datei limită a Memorandumului de Înțelegere privind vânzarea participațiilor pe care Fondul le deține în filialele Electrica până la 30 noiembrie 2017, iar o zi mai târziu, respectiv miercuri, 1 noiembrie, a anunțat vânzarea participațiilor. În data de 14 iulie, Electrica a încheiat un Memorandum de Înțelegere cu Fondul Proprietatea în vederea achiziționării participațiilor pe care Fondul le deține în filialele Electrica, respectiv SDEE Distribuție Muntenia Nord, SDEE Distribuție Transilvania Sud, SDEE Distribuție Transilvania și Electrica Furnizare.
Valoarea agregată a tranzacției este, conform unui comunicat remis la acea dată Bursei de Valori București, în cuantum de 752.031.841 lei.
"Acțiunile vor fi dobândite de Electrica împreună cu toate drepturile atașate acestora în conformitate cu legislația aplicabilă, incluzând dreptul de a primi dividende, cu excepția dividendelor aferente anului financiar încheiat la 31 decembrie 2016, care rămân a fi încasate de Fond, astfel cum a fost deja aprobat în Adunările Generale ale Acționarilor Filialelor din data de 17 mai 2017", se menționa în comunicat.
Părțile intenționează să semneze documentația contractuală aferentă tranzacției preconizate după obținerea aprobărilor necesare corporative și din partea acționarilor, la nivelul Electrica și al Filialelor, până în data de 31 octombrie 2017, se menționa în comunicat.
Fondul Proprietatea deține câte 21,99% din SDEE Distribuție Muntenia Nord, SDEE Distribuție Transilvania Sud și 22% din SDEE Distribuție Transilvania și Electrica Furnizare.
La mijlocul lunii mai, Franklin Templeton Investment, administratorul Fondului Proprietatea, anunța că a demarat o procedură competitivă ce poate conduce la posibile vânzări ale participațiilor Fondului în filialele Electrica și că procesul de marketing și vânzare va fi coordonat de Ithuba Capital AG, ce acționează ca unic consultant financiar în legătură cu tranzacția preconizată.
Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Electrica SA a aprobat în data de 10 noiembrie 2015 mandatarea Consiliului de Administrație al Electrica SA pentru a începe negocierile cu Fondul Proprietatea (FP) pentru achiziționarea de către Electrica a întregii participații deținute de FP la capitalul social al filialelor sale.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI