Munteanu (Smart Alliance): Piata IT din Romania va creste cu 9% pe an, pana in 2025

Data publicarii: 23-11-2017 | Economie

Industria IT din Romania ar putea creste cu 9% pe an, pana in 2025, iar ideea de colaborare intre entitatile din domeniu reprezinta viitorul, a afirmat, joi, in cadrul Smart Alliance Innovation Summit, Gabriel Munteanu, presedintele clusterului Smart Alliance.

"Clusterul Smart Alliance, pe lângă faptul că este cel mai mare și inovator din București, reprezintă inovație. Ideea de cluster colaborativ, de business colaborativ reprezintă viitorul. Dacă nu vom colabora, vom avea probleme. În 2016, clusterul a înregistrat 42,1 milioane de euro, 765 de angajați și 2.200 de proiecte derulate. Estimările arată că, până în anul 2025, vom avea o creștere de 9% pe an pe segmentul IT din România. Pentru anul acesta, vorbim despre o scădere a pieței, dar membrii Smart Alliance cresc cu 30% pe an, ceea ce este incredibil", a spus Munteanu.

Smart Alliance — Innovation Technology Cluster organizează, joi, cea de-a doua ediție a SMART Alliance Innovation Summit, cel mai mare eveniment dedicat prezentării soluțiilor create de specialiști români din sectorul IT&C pentru rezolvarea problemelor din sectorul de business.

Evenimentul reunește peste 55 de companii românești și globale, asociații de profil și reprezentanți ai societății civile, iar 25 de speakeri locali și internaționali vor urca pe scena principală pentru a susține discursuri în cadrul panelurilor: SMART Education Debate, SMART City Debate, SMART Innovation și SMART GDPR Debate.

În cadrul conferinței va fi amenajată și o zonă expozițională în care se vor demonstra participanților zeci de tehnologii de ultimă generație care pot face diferența și duce o companie privată sau o autoritate publică din zona de existentă în cea de eficiență. Printre companiile globale prezente în zona de expoziție se află: Asus, Bitdefender, Canon, Lenovo, Eaton, Epson, Samsug și Zebra.

SMART Alliance Innovation Summit este singurul eveniment adresat oamenilor de afaceri și administratorilor publici din România care înțeleg că inovația a devenit motorul oricărui demers de succes, notează organizatorii.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: