Unitatea 2 a centralei de la Cernavoda a revenit la putere nominala, luni dimineata
Data publicarii: 26-03-2018 | Economie
Unitatea 2 a CNE Cernavoda a revenit la putere nominala in dimineata zilei de luni, informeaza Nuclearelectrica printr-un comunicat remis AGERPRES.
Duminica dupa-amiaza, compania anunta reducerea la 55% a puterii a Unitatii 2, pentru inlocuirea unei piese (rulment) la motorul unei pompe de condensat, din partea clasica a centralei.
Pe durata reducerii de putere, Unitatea 2 de la Cernavoda a fost conectata la Sistemul Energetic National si a functionat la o putere de aproximativ 300 MW.
"Aceste manevre operationale sunt normale si fac parte din activitatea operationala. Reducerile de putere nu au niciun impact asupra securitatii nucleare sau operarii reactorului, intrucat acesta ramane conectat la Sistemul Energetic National ('SEN') si functioneaza normal, cu indeplinirea tuturor functiilor de securitate nucleara", subliniaza Nuclearelectrica.
Potrivit sursei citate, reducerea de putere a Unitatii 2 si lucrarile de remediere nu au avut impact advers asupra personalului, populatiei si mediului inconjurator, acestea fiind realizate in functie de specificatiile si procedurile centralei.
Unitatea 1 a centralei de la cernavoda este oprita controlat incepand de duminica dimineata, din cauza unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei.
"Decizia de a opri controlat Unitatea 1 CNE Cernavoda a fost determinata de aparitia unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei, iar actionarea in conformitate cu proiectul centralei conduce la necesitatea opririi controlate. Specialistii CNE Cernavoda analizeaza integrat cauza, iar Unitatea 1 va fi repornita imediat ce lucrarile de remediere vor fi finalizate. Estimam ca oprirea va avea o durata de aproximativ 48 de ore", a precizat Nuclearelectrica.
Nuclearelectrica are doua sucursale, fara personalitate juridica, Sucursala CNE Cernavoda, care exploateaza Unitatile 1 si 2 de la CNE Cernavoda, precum si serviciile auxiliare, si Sucursala FCN Pitesti, fabrica de combustibil nuclear.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău