Berceanu: Pe autostrazile noi ar putea fi introdusa taxa

Data publicarii: 24-01-2007
Radu BerceanuPe autostrazile noi care vor fi finalizate in urmatorii ani ar putea fi aplicate taxe de cinci euro la suta de km, insa se va modifica sistemul rovinietelor, a declarat, marti seara, ministrul transporturilor, Radu Berceanu pentru Realitatea TV. "S-ar putea la un moment dat sa introducem o taxa de cinci euro pe o suta de km, insa numai pe autostrazile care sunt in curs de finalizare. Nu o sa fie rovienieta de acum si taxa de autostrada in acelasi timp. Taxa este necesara in ideea in care pe o autostrada de talie europeana uzura masinii mica, la fel si riscul de accidente, si se ajunge mult mai repede la destinatie", a precizat ministrul transporturilor.

Acesta a mai spus ca autostrazile Bucuresti-Constanta si Bucuresti-Pitesti, care sunt aproape finalizate, ar putea sa nu intre in discutie.

In luna octombrie 2006, ministrul transporturilor declara referitor la impunerea unor taxe pentru autostrada ca nu exclude varianta sa se impuna aceste taxe, insa ele sa fie in raport cu posibilitatile particpantilor la trafic. "E o decizie politica. Daca se exclud din start taxele, trebuie sa acceptam ca strazile vor fi construite timp de 15-20 de ani, dar daca se accepta un anumit nivel al taxei, autostrazile pot fi gata in 10 ani".

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: