Digi: Afirmatiile denigratoare ale unui politician roman tradeaza fie necunoasterea pietei de capital, fie o strategie de manipulare
Data publicarii: 22-08-2018 | Economie
Afirmatiile referitoare la grupul Digi|RCS & RDS, exprimate in mod repetat de un politician roman, induc in eroare si tradeaza fie o totala necunoastere a domeniului pietei de capital, fie o strategie de manipulare a informatiilor pentru a crea confuzie si neincredere intr-un sector investitional, afirma reprezentantii operatorului de comunicatii electronice.
Acestia catalogheaza drept "cel putin nepotrivit" ca un politician care se asociaza cu Guvernul Romaniei sa atace una dintre cele mai mari companii locale, aflate in topul firmelor antreprenoriale romanesti.
Pozitia companiei vine dupa ce, in urma cu doua zile, Darius Valcov, consilier de stat in aparatul de lucru al prim-ministrului, a scris pe pagina sa de Facebook ca a adresat Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) mai multe intrebari cu privire la Digi, printre care daca este adevarat ca 3 milioane de romani au actiuni la companie prin intermediul fondurilor de pensii sau daca e reala informatia potrivit careia Digi are datorii de peste 1,3 miliarde euro, care depasesc cu mult valoarea activelor.
Totodata, Valcov a intrebat ASF daca este adevarat ca valoarea contabila a actiunilor Digi este de 1 leu si 8 bani, subliniind ca la data listarii actiunile Digi erau cotate la 40 lei si in prezent sunt la 28 lei (cu 30% mai putin) si continua sa scada.
"Respingem afirmatiile denigratoare exprimate in mod repetat de acest politician roman si constatam ca am devenit tinta unei adevarate campanii de defaimare (...) Politicianul arunca o serie de afirmatii care induc in eroare si care tradeaza fie o totala necunoastere a domeniului pietei de capital, fie o strategie de manipulare a informatiilor pentru a crea confuzie si neincredere intr-un sector investitional. Nu facem politica si nu vrem sa fim implicati in jocuri politice. Insa, ne simtim datori fata de abonatii, investitorii, partenerii si angajatii nostri sa corectam informatiile eronate pe care cineva le arunca impotriva noastra in spatiul public", subliniaza reprezentantii Digi|RCS & RDS intr-un comunicat remis marti AGERPRES.
In context, compania precizeaza ca a facut publice, in mod transparent si complet, toate informatiile necesare pentru ca orice investitor sa decida daca achizitioneaza sau nu actiuni Digi, iar toate comunicarile date in piata inainte, in timpul si ulterior procesului de listare sunt disponibile pe website-ul www.digi-communications.ro.
"Cand s-a decis listarea actiunilor Digi|RCS & RDS pe o piata publica, pentru ca am vrut sa continuam sa contribuim la dezvoltarea pietei din Romania, am ales Bursa de Valori Bucuresti. Astfel ca, in mai 2017, am finalizat un proces indelungat de listare, prin care oricui i s-a dat ocazia sa achizitioneze actiuni in Digi|RCS & RDS in scop investitional (atat persoanelor fizice, cat si fondurilor specializate), fara niciun beneficiu financiar pentru noi", precizeaza sursa citata.
Totodata, reprezentantii companiei amintesc faptul ca Digi|RCS & RDS a investit din 2010 pana in prezent peste 2 miliarde euro pentru a dezvolta o retea performanta de comunicatii electronice fixe si mobile si a virat, in ultimii 10 ani, peste 1 miliard de euro la bugetul de stat si la bugetul asigurarilor sociale si de sanatate, fiind unul dintre cei mai mari contribuabili din tara.
"Aceste investitii au fost facute in beneficiul a milioane de abonati, care se bucura azi de servicii de cea mai buna calitate la preturi foarte avantajoase. Si datorita investitiilor facute de Digi|RCS & RDS in dezvoltarea retelelor sale din Romania, aceasta tara se mandreste azi cu una dintre cele mai bune pozitii in clasamentele mondiale privind viteza internetului", se mai arata in comunicat.
De asemenea, reprezentantii operatorului de telecomunicatii mentioneaza ca datoriile pe care Digi|RCS & RDS le-a contractat de-a lungul timpului au finantat cresterea accelerata a acestei afaceri, pe o piata extrem de dinamica si competitiva, unde nevoia de investitie este continua. Acestia subliniaza, insa, ca gradul de indatorare a companiei este inferior nivelului de indatorare inregistrat pe pietele europene, in sectorul telecomunicatiilor.
Autoritatea de Supraveghere Financiara a anuntat, marti, ca a demarat o investigatie cu privire la toate aspectele rezultate in urma informatiilor aparute in spatiul public privind investitiile fondurilor de pensii administrate privat (Pilon II) in actiunile Digi Communications.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI