BCR oferă educație financiară gratuită părinților și copiilor

Data publicarii: 16-05-2019 | Finante-Banci
Cu ocazia Nopții Muzeelor, BCR oferă părinților și copiilor educație financiară gratuită, în 9 orașe diferite din România.

Puține lucruri sunt mai importante în prezent decât educația financiară. Este acel tip de educație care ne ajută în viața de zi cu zi și ne permite să ne planificăm resursele financiare astfel încât să ne păzim de eventualele probleme, sau datorii. În acest context, prin intermediul Școlii de Bani, BCR va organiza o serie de activități pentru părinți și copii într-o serie de locații din capitală și restul țării. Orașele participante la acest program sunt pe lângă București, Iași, Cluj, Timișoara, Oradea, Craiova, Brașov, Constanța, Pitești. În toate aceste locații, cursurile de educație financiară se vor îmbina cu activități distractive și fel de fel de concursuri.

Banca Comercială Română va participa astfel pentru a doua oară consecutiv la Noaptea Muzeelor. Anul acesta, cei care vor audia cursurile BCR, părinți și copii deopotrivă, vor afla lucruri inedite despre istoria și implicit apariția banilor, despre troc, comerț și economisire. Toate aceste idei vor fi dezbătute astfel încât să suscite interesul celor mici prin intermediul unor activități și jocuri captivante.

Cât privește acțiunile și activitățile din București, acestea vor avea loc în seara de 18 mai la sediul Băncii Comerciale din Calea Victoriei nr. 15 în imediata vecinătate a Muzeului Național de Istorie. Pentru publicul larg, va fi pregătită o expoziție cu seifuri vechi amplasate chiar în sediul BCR dar și o expoziție numismatică organizată în colaborare cu Muzeul Municipiului București. La aceeași locație se vor organiza și acțiuni diverse cu caracter interactiv precum quizz-uri le pe teme financiare, adresate atât adulților și copiilor și jocuri distractive cu Mascota BCR Economida.

Participanții la eveniment vor avea posibilitatea de a-și crea propria monedă într-o realitate virtuală cu ajutorul unui echipament de tip VR. Cei mici vor avea șansa de a participa la ateliere interactive de educație financiară care vor contribui la educația de bază în acest domeniu, învățându-i să ia decizii mai bune în viitor.