E-Distribuție susține învățământul dual cu o nouă clasă de viitori electricieni la Deva

Data publicarii: 20-09-2019 | Economie
Cea de-a doua clasă în sistem dual susținută și finanțată de Enel prin compania E-Distribuție, și-a început cursurile la Liceul Tehnologic energetic Dragomir Hurmuzescu din Deva. 28 de viitori electricieni vor beneficia prin intermediul acestui program de burse lunare și stagii de pregătire și formare practică în instalațiile E-Distribuție Banat. După absolvirea cursurilor, elevii vor avea oportunități de angajare în cadrul companiei.

Programul inițiat de Enel le va oferi celor 28 de elevi acces la o pregătire profesională solidă, în concordanță cu cele mai noi tehnologii implementate de companiile din ziua de azi, implicit de E-Distribuție. Aceștia vor contribui de asemenea la diminuarea deficitului de personal specializat care există în acest moment la nivelul sectorului energetic.

Totodată, un program similar a fost demarat pentru al doilea an consecutiv și la Colegiul Tehnic Energetic din București, susținut de E-Distribuție Muntenia.

Cele două programe menționate mai sus conțin o importantă componentă de pregătire practică, atât în laboratoarele Liceelor cât și în instalațiile E-Distribuție din zonele respective. Astfel, în primul an al programului, elevii vor efectua cel puțin 20% din orele de formare practică în instalațiile E-Distribuție, pondere care va crește până la 60% respectiv 70% în anul al doilea și al treilea de școlarizare. În cadrul pregătirii profesionale, vor fi incluse și ore de mentorat în compania unor specialiști din cadrul companiei Enel, pregătiți special pentru acest gen de activități.

Compania va acorda elevilor din sistemul dual o bursă lunară de 200 de lei care se va adăuga bursei de 200 de lei acordată de către stat elevilor înscriși în acest tip de clase profesionale. Mai mult, E-Distribuție va susține și cheltuielile speciale ale elevilor, cum ar fi cele legate de transport, cazare, examinările de medicină a muncii, analize medicale obligatorii sau vizitele de studiu.