PwC investește în dezvoltarea competențelor digitale ale angajaților și dezvoltarea de noi tehnologii

Data publicarii: 08-10-2019 | HR/Cariere
PwC se gândește la viitor și o face alocând o peste 3 miliarde de euro, fonduri care urmează a fi utilizate pentru îmbunătățirea competențelor digitale ale angajaților și dezvoltarea de noi tehnologii în următorii patru ani.

Se presupune că noile tehnologii vor afecta în viitorul apropiat, gradual, anual, între 5 și 10 procente din locurile de muncă din fiecare companie. Acest lucru poate conduce la apariția unor discrepanțe semnificative între abilitățile profesionale existente și cele necesare, lucru care urmează să se întâmple la nivel global. În acest context și ținând cont de aceste previziuni, PwC a lansat un program care are menirea de a îmbunătăți competențele digitale ale celor peste 276.000 de angajați ai companiei, program care va fi sprijinit și de o strategie de dezvoltare pe termen lung a noi tehnologii care să sprijine companiile în procesul de transformare digitală, iminent în această perioadă.

“Companiile identifică oportunități, dar se confruntă și cu provocări din ce în ce mai mari determinate de progresele tehnologice și ne solicită ajutorul pentru a face față unor probleme precum securitatea cibernetică, reglementările și planificarea strategică a forței de muncă. Decalajul de competențe se află în centrul atenției noastre și, din acest motiv, lansăm programul New world, New skills”, a declarat Bob Moritz, PwC’s Global Chairman.

“Majoritatea angajaților la nivel global se simt amenințați de automatizare și vor să învețe noi abilități digitale, potrivit studiului PwC Upskilling Hopes and Fears. În același timp își doresc ca actualii angajatori să-i ajute în acest proces. La rândul lor, companiile caută soluții pentru a se adapta noilor tehnologii. Ne-am propus să răspundem atât așteptărilor angajaților noștri, cât și ale mediului de afaceri prin inițierea acestui program al cărui impact va fi resimțit inclusiv în România”, spune Ionuț Simion, Country Managing Partner România.

Programul „New World, New Skills” își propune astfel pe lângă îmbunătățirea competențelor digitale, să ofere și consultanță clienților cu privire la provocările reprezentate de schimbările tehnologice rapide specifice acestei perioade, cu privire la planificarea forței de muncă și implementarea unor programe eficiente de calificare și schimburi culturale. Programul implementat de PwC își propune de asemenea o colaborare eficientă cu autoritățile reprezentate de guverne și instituții ale statelor precum și cu instituțiile de învățământ reprezentate de profesori și studenți în vederea dezvoltării de noi programe care să sprijine milioane de oameni în dobândirea sau îmbunătățirea competențelor digitale.