Analiză FX: Euro în scădere în vreme ce dolarul continuă să capete din ce în ce mai multă putere

Data publicarii: Astazi, 20-11-2019 | Economie
În ultima perioadă, moneda Euro a continuat pe o pantă descendentă, ajungând la noi minime în cazul câtorva cross-uri, inclusiv în relația cu dolarul american și Yenul japonez. Deși volatilitatea este puțin lentă, moneda europeană nu se simte bine, dolarul american pe de altă parte, continuând procesul de creștere. Acesta se apropie și uneori chiar trece de nivelurile de străpungere, evitând în ultima perioadă o scădere la scară mare ce părea iminentă, motiv pentru care traderii care se bazează pe impuls, au început deja să evalueze noi opțiuni.

Scăderea recentă a monedei Euro reprezintă un eveniment important pe piața financiară mondială care, deși lent, implică o volatilitate în opțiunile pentru EUR USD ce se apropie de niveluri minime record, discutând în acest caz de recorduri de scădere raportate la măsurătorile din toate timpurile și pentru toate scadențele. Se întâmplă un lucru similar și în ceea ce privește EUR GBP, existând tentative de minimuri locale pe măsură ce surpriza Brexitului începe să nu mai fie deloc o surpriză și piața britanică să se stabilizeze.

„Președintele american Trump va ieși cu declarații curând după publicarea acestui articol și va agita piața cu comentarii, de bine sau de rău, despre negocierile pentru acordul comercial SUA-China” spune John Hardy, Director Strategie FX. „Președintele Powell al Rezervei Federale este programat să țină o conferință de presă mâine, deci am putea avea toate condițiile pentru o mică intensificare a volatilității, mai ales pe măsură ce redresarea dolarului SUA după lichidarea recentă se apropie de un punct de înclinație către o mișcare mai amplă, dacă situația continuă” adaugă acesta.

În plus, lichidarea globală a obligațiunilor a pus în umbră prețurile metalelor prețioase, și acestea atingând niveluri minime săptămânile trecute.