FintechOS a devenit unul dintre cele mai bine finanțate startup-uri de tehnologie din Europa cu o creștere de 450%

Data publicarii: 14-02-2020 | Finante-Banci
Potrivit unui raport publicat recent de CB Insights, FintechOS a devenit fintec-ul cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est dar și unul dintre cele mai bine finanțate start-up-uri de pe continent.

Potrivit raportului, în luna decembrie a anului trecut, FintechOS a primit o rundă de finanțare Serie A în valoare de 14 milioane de dolari, sumă menită să susțină creșterea accelerată și extinderea la nivel global a companiei, vizate în acest scop fiind piețele din Europa, Asia de Sud-Est și Statele Unite ale Americii. Investiția a fost făcută posibilă prin intervenția Earlybird Digital East Fund și OTB Ventures, cu participarea finanțatorilor existenți, fondurile Gapminder Ventures și Launchub.

FintechOS a fost fondată în anul 2017 de către antreprenorii Teodor Bildăruș și Sergiu Neguț. Compania cu sediul la Londra și birouri la Amsterdam, Viena, copenhaga și București are în prezent clienți din peste 20 de țări de pe trei continente precum ERSTE, Vienna Insurance Group, Orange Money, Hyperion Group, TBI Bank, Banca Transilvania și Idea Bank. Veniturile recurente ale acesteia înregistrate în anul 2019 au crescut cu 450% față de anul anterior.

“Am construit FintechOS cu o misiune clară, aceea de a contribui la transformarea industriei financiare. Tehnologia FintechOS le oferă băncilor și companiilor de asigurări instrumentele să interacționeze cu clienții lor rapid, eficient și într-o manieră modernă, digitală. Susținuți de noua rundă de finanțare, investim în dezvoltarea mai multor aplicații, servicii și soluții care să faciliteze comunicarea instituțiilor financiare cu clienții acestora pe mai multe canale” a declarat Teodor Blidăruș, CEO și Co-Founder al FintechOS.

Raportul CB Insights se bazează pe analiza companiilor de tehnologie ale căror finanțări au fost făcute publice și care au primit investiții mai mari de 1 milion de dolari în ultimii 5 ani. Potrivit raportului, boom-ul tehnologic s-a răspândit deja pe întreg continentul european, start-up-urile din această zonă atrăgând investiții de peste 90 de miliarde de dolari începând cu anul 2015 și până în prezent.