ING Bank Romania a obtinut triplarea plafonului de garantare in cadrul programului IMM Invest

Data publicarii: 26-08-2020 | Economie
ING Bank a solicitat suplimentarea fondurilor acordate prin intermediul programului IMM Invest în vederea sprijinirii firmelor mici și mijlocii, ca urmare a unui volum extrem de ridicat de credite aprobate ce se apropia deja de maximul plafonului stabilit inițial. În urma acestui demers, ING a obținut deja majorarea acestui plafon care a ajuns în prezent la aproape 1,2 miliarde de lei.

Până acum, ING Bank a primit peste 6300 de cereri în cadrul acestui program, acesta fiind și cel de-al doilea cel mai mare volum de pe piața autohtonă. Aproape 90% din totalul acestor cereri sunt îndreptate către susținerea lichidităților pentru desfășurarea activităților curente ori pentru finanțarea capitalului de lucru în vreme ce aproximativ 10% sunt cereri pentru noi investiții. Fluxul de analiză și aprobare a cererilor a crescut în ultima perioadă și ca urmare a automatizării acestui proces implementat de ING Bank. În prezent, aproape 2600 de cereri se află în diferite faze ale procesului de aprobare, suma totală a creditelor deja aprobate ridicându-se la 500 de milioane de lei.

„ING susține în continuare antreprenorii și mediul de afaceri românesc pentru a depăși această perioadă dificilă și pentru a face un pas înainte spre relansarea economiei. Ne bucură și ne onorează faptul că am reprezentat prima opțiune ca bancă parteneră pentru un număr atât de ridicat de aplicanți în cadrul programului IMM Invest. Prioritatea băncii a fost și este de a asigura clienților lichiditățile necesare traversării cu bine a perioadei curente, dar am continuat să ne susținem clienții și cu credite pentru investiții noi, în afara programului IMM Invest. Colegii noștri din toată țara sunt în legătură permanentă cu clienții pentru a le oferi consultanță relevantă, astfel încât aceștia să poată lua cele mai potrivite decizii, în acest context imprevizibil, pentru afacerea lor”, a declarat Bogdan Boteanu, Deputy CEO & Head of Business Banking, ING Bank România.

Programul IMM Invest este cel mai mare de acest gen și este destinat în totalitate garantării creditelor către întreprinderile mici și mijlocii. ING Bank s-a alăturat acestuia încă din primele zile de la lansare. Creditele sunt garantate de către Fondul Național de Garantare a creditelor pentru IMM și sunt aprobate în funcție de criteriile acestuia dar și de cele de eligibilitate impuse de bancă.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: