Deloitte a asistat Grupul AAylex in preluarea producatorului de furaje, pui de o zi si oua de incubat Banvit Foods Romania

Data publicarii: 31-05-2021 | Economie
AAylex, unul dintre cei mai importanți jucători din industria alimentară a fost asistat de Deloitte România în procesul de preluare a Banvit Foods România, un important producător de furaje, pui de o zi și ouă de incubat, deținut de grupul cu același nume din Turcia, care la rândul său face parte din grupul brazilian BRF SA, unul dintre cei mai importanți jucători din lume pe segmentul produselor alimentare.

Tranzacția a fost semnată în luna martie a acestui an și finalizată în luna mai, în urma aprobării primite din partea Consiliului Concurenței. Valoarea totală a tranzacției este de peste 20 de milioane de euro.

În urma acestei achiziții, AAylex își continuă expansiunea pe piața din România, expansiune în care s-au investit în ultimii patru ani nu mai puțin de 70 de milioane de euro. Grupul AAylex a fost fondat de antreprenorul Bogdan Stanca și include mai multe companii precum AAylex Agro Cooperativa Agricolă, AAylex Prod, Avicola Buzău, AAylex distribution și laboratorul de asigurare a calității certificat Renar. Pe lângă acestea, compania deține și brandul Cocorico.

Anul trecut, Grupul a raportat o cifră de afaceri de 650 de milioane de lei și peste 2000 de angajați în România. În plus, produsele Cocorico sunt destinate atât pieței locale cât și exportului în țări europene sau din Orientul Mijlociu.

În procesul de achiziție al Banvit Foods România, Deloitte a asistat AAylex cu servicii de due dilligence financiar și fiscal. Două echipe, una de consultanță financiară și una de consultanță fiscală s-au asigurat de bunul mers al întregului proces de achiziție. Din echipa Deloitte de consultanță financiară au făcut parte Miruna Ciocea, manager, Mădălina Tene, senior associate și Dusan Sevc, partener Deloitte Cehia. Din echipa de consultanță fiscală au făcut parte Raluca Bâldea, partener, Elena Răileanu, senior manager, Cătălin Cojocaru, manager și Claudia Matei, senior consultant, toți angajați ai Deloitte România.

„Am apreciat profesionalismul și implicarea echipei Deloitte în încheierea cu succes a acestei tranzacții. Această tranzacție este foarte importantă pentru noi, deoarece Grupul AAylex va beneficia de avantajele completării capacităților de producție furaje animale, pui de o zi si ouă de incubat, acoperind astfel toate activitățile producției integrate, de la genetică, producție de hrană pentru animale, reproducție, incubație, creștere, abatorizare, la fabrici pentru produse cu valoare adăugată. Am reușit să creăm și să dezvoltăm o companie valoroasă și apreciată atât pe plan național, cât și internațional, pentru calitatea și inovația produselor Cocorico”, a declarat Bogdan Stanca, fondator şi CEO al Grupului AAylex.

„Această tranzacție, prin care grupul românesc AAylex își continuă expansiunea chiar și în contextul pandemiei de COVID-19, a implicat colaborarea unor echipe aflate în arii geografice diferite – Europa și America de Sud - din partea cumpărătorului și a vânzătorului. A fost încă un proces de fuziuni și achiziții demarat și finalizat în contextul crizei generate de pandemie, ceea ce reconfirmă faptul că piața oferă numeroase oportunități”, a declarat Miruna Ciocea, Manager Consultanță Financiară, Deloitte România.