Succes obtinut de Libra Internet Bank - peste 21 milioane de lei atrase printr-o noua emisiune de obligatiuni

Data publicarii: 28-07-2022 | Finante-Banci
Libra Internet Bank, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața financiar-bancară din România, a finalizat cu succes cea de-a treia emisiune de obligațiuni din istoria sa. În urma acestei emisiuni, banca a reușit să atragă de la investitori echivalentul a 21 de milioane de lei, în urma unui plasament privat de obligațiuni denominate în euro cu o dobândă fixă în valoare de 6,5% pe an, plătibilă semestrial.

Una dintre cele mai active bănci din România și din regiune, Libra Internet Bank s-a remarcat în ultimii ani printr-o ascensiune rapidă că tre top 10 bănci din țara noastră. Instituția finananciar bancară este de asemenea unul dintre cei mai importanți finanțatori pe nișele pe care este specializată precum proiectele rezidențiale și agribusiness dar și profesii liberale. Aceasta oferă și tehnologii bancare pentru fintech-uri și este recunoscută drept cea mai activă bancă din România pe acest segment de piață. Recent, LIB a lansat și cardul de tip Avanpost care permite retrageri gratuite de la orice bancomat din lume (3 retrageri lunar) și 10% cashback instant în 600 de locații.

„Libra Internet Bank a dovedit în ultimii ani că poate să navigheze cu succes printre provocări și să fructifice toate oportunitățile apărute. Ne bucurăm că și această emisiune de obligațiuni a stârnit interesul investitorilor, cărora le mulțumim pentru încrederea acordată”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Perioada de înscriere a fost între 12 și 26 iulie 2022, plasamentul fiind realizat cu succes de către TradeVille. Obligațiunile au o maturitate de zece ani și sunt subordonate, eligibile pentru fonduri proprii de nivel 2, nominative, dematerializate, neconvertibile și negarantate.