Grupul Banca Transilvania: 1.000 de finantari in 4 luni, prin BT Mic

Data publicarii: 10-03-2023 | Finante-Banci
În doar patru luni de la lansarea în România a programului InvestEU, BT Mic a finanțat peste 1000 de afaceri mici prin intermediul acestuia. Programul este intermediat de Fondul European de Investiții (FEI).

Pentru antreprenorii care se află la început de drum, acest parteneriat anunțat încă de anul trecut, a însemnat oportunități de finanțare cu garanție europeană. Mai mult, BY Mic este și prima instituție din țară care a semnat o colaborare cu Fondul European de Investiții în cadrul InvestEU.

Primele finanțări din cadrul acestui program au avut un impact direct major asupra economiei locale, fiind finanțate peste 1000 de afaceri mici din 500 de localități din România cu activitate în peste 200 de domenii diferite.

Programul aduce un plus și în ceea ce privește incluziunea, 20% dintre companiile finanțate fiind start-up-uri cu o activitate de sub un an. De asemenea, pentru 75% din clienții BT care au intrat în acest program, acestea reprezintă primele finanțări de business.

“Ne bucurăm că am ajuns într-un timp atât de scurt la mai bine de 1.000 de antreprenori. Continuăm în aceeași direcție pentru a facilita accesul la finanțare pentru cât mai multe afaceri care sunt la început de drum”, declară Cristina Sindile, CEO BT Mic.

În urma parteneriatului cu Fondul European de Investiții, se va facilita finanțarea a 7500 de afaceri mici în valoare totală de 100 de milioane de euro. BT Mic (BT Microfinanțare) face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania și se adresează companiilor mici cu cifre de afaceri anuale de până la 1 milion de lei, indiferent de domeniul de activitate al acestora. Până în prezent, compania a ajutat să crească peste 23000 de astfel de mici afaceri din România.