[Cegeka Press Release] Annual Results 2022 - Cegeka Romania continua sa creasca in 2022, cu o cifră de afaceri cu 30% mai mare decat în 2021

Data publicarii: 13-06-2023 | IT&C
Compania specializată în tehnologie, Cegeka, își continuă creșterea în Europa, încheind anul fiscal 2022 cu o cifră de afaceri consolidată de 871 milioane de euro, cu 17% mai mult decât cifrele publicate pentru anul precedent. Grupul Cegeka este unul dintre liderii din domeniul IT, o companie extrem de activă în calitate de integrator și operator pe piața SaaS (Software as a Service).

"2022 nu a fost un an ușor. La fel ca și alte companii din Europa, am întâmpinat instabilitate geopolitică și provocările creșterii inflației. În ciuda acestor obstacole, am reușit din nou să obținem o creștere foarte puternică. Acest succes se datorează în întregime cooperării strânse cu clienții noștri și profesionalismului celor peste 6.000 de angajați Cegeka. Datorită antreprenoriatului axat pe valoare, am reușit să aducem o contribuție tehnologică semnificativă la mai multe proiecte cu relevanță socială", spune André Knaepen, fondator și președinte al Consiliului de Administrație Cegeka.

Prioritatea acordată dezvoltării profesionale a angajaților și creșterea portofoliului de servicii pe o piață deja competitivă, a determinat Cegeka România să obțină o cifră de afaceri de peste 47 de milioane de euro, o creștere de peste 30% față de cifra de afaceri din anul 2021.

"Am reușit să obținem opt clienți noi de înaltă calitate, incluzând aici cinci companii locale și trei afaceri internaționale. Acest lucru a depășit rata de creștere a industriei și este o dovadă a angajamentului nostru de a oferi servicii excepționale. Portofoliul nostru de servicii s-a extins, oferind servicii de aplicații cu modelul inovator ‘team as a-service'. Acest serviciu oferă o agilitate și scalabilitate fără egal, devenind o soluție completă pentru afacerile de toate dimensiunile", declară Lucian Butnaru, Country Director la Cegeka România.

Potrivit grupului Cegeka, tehnologia este domeniul care va continua să determine viitorul societății de acum încolo. Ca urmare a rezultatelor financiare foarte bune, compania va continua să investească în tehnologii care să facă diferența în viitorul apropiat. UN exemplu concret în acest sens este concentrarea pe dezvoltarea capacităților de cloud hibrid.

"Am dezvoltat un Centru de Excelență Azure de ultimă generație în cadrul Grupului Cegeka prin achiziționarea Dex Mach. Aceasta întărește strategia noastră de cloud hibrid, combinând capacitățile oferite de hiperscaleri precum Microsoft Azure cu punctele noastre tari ale propriilor centre de date suverane Cegeka", spune Bijnens. „Credința noastră în platformele digitale, cum ar fi mynexuzhealth pentru sănătate și Smartschool pentru educație, se încadrează în aceeași categorie de investiții”, spune Bijnens.

„Strategia de afaceri pentru România în 2023 este de a pune prioritate pe creșterea departamentului nostru de dezvoltare de aplicații software și de a extinde ofertele noastre de infrastructură pe piața românească, ceea ce demonstrează angajamentul nostru de a furniza soluții inovatoare care să răspundă nevoilor în continuă evoluție ale clienților noștri. Prin valorificarea experienței noastre de succes, suntem bine poziționați să capitalizăm noile oportunități și să obținem rezultate semnificative pentru business", declară Lucian Butnaru, Country Director la Cegeka România.