Libra Internet Bank: creșteri pe toate sursele de venit, eficiență operațională îmbunătățită, profit mai mare cu 45,9%

Data publicarii: 28-08-2023 | Finante-Banci
Libra Internet Bank a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit net total de 160,7 milioane de lei, cifră ce reprezintă o creștere de 45,9% față de primele șase luni ale anului trecut. Activele nete totale sunt de asemenea în creștere cu șase procente față de perioada similară a anului 2022, ajungând în prezent la 10,3 miliarde de lei.

Aceste rezultate financiare pozitive vin pe fondul unor creșteri semnificative pe toate sursele de venituri. Venitul din dobânzi a crescut cu 44,5% față de primul trimestru al anului trecut, cel de comisioane cu 48,5% iar cel din schimburi valutare cu 5,4%. Sunt creșteri care vin pe fondul unor condiții macroeconomice nefavorabile, presiuni inflaționiste și incertitudini cauzate de războiul din Ucraina.

De asemenea, Libra Internet Bank și-a continuat progresul și din punct de vedere al indicatorului Cost to income (Cost/Venit), indicator reprezentativ pentru eficiența operațională a companiilor din acest segment de activitate.

Portofoliul de credite al Libra Internet Bank a crescut la rândul său cu un procent de 7,5% față de primul semestru al anului trecut, ajungând la nivelul de 6,4 miliarde de lei. DIn punctul de vedere al domeniilor finanțate, cele mai mari creșteri au fost înregistrate pentru Agribusiness (20%) și Microfinanțare (15%).

Mai mult, în luna mai a acestui an, Finch a confirmat perspectiva stabilă a ratingului Libra Internet Bank, instituția financiar bancară dând dovadă de o reziliență peste așteptări în contextul riscurilor generate de pandemie și de conflictul armat din Ucraina.

“Aceste rezultate financiare, ce indică o continuare a trendului crescător în privința profitabilității și eficienței operaționale a Libra Internet Bank, sunt o confirmare că banca a luat deciziile potrivite, într-un context complicat, cu multe provocări. Am rămas fideli strategiei de nișă, dar și focusului în zona de IT & Tehnologie, cu o permanentă preocupare pentru oferirea unei experiențe la cele mai înalte standarde pentru clienții noștri”, a declarat Cristina Mahika-Voiconi, Director General Adjunct al Libra Internet Bank.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: