Școala Tehnică Holcim anunță deschiderea celei de-a doua ediții și pregătește o nouă generație de tehnicieni în construcții

Data publicarii: 03-10-2023 | HR/Cariere
O nouă generație de tehnicieni în construcții vor fi pregătiți în acest an prin intermediul Școlii Tehnice Holcim. Din totalul de candidați înscriși și examinați, au fost selectați 18 absolvenți de liceu care vor urma cursurile acestei școli urmând un program educațional dedicat pregătirii unei noi generații de profesioniști.

Proiectul Școala Tehnică Holcim este dezvoltat în cadrul Colegiului Tehnic Alexandru Roman din Aleșd. Pregătirea profesională este acreditată de MInisterul Muncii și Educației din România, programul de școlarizare fiind gratuit în totalitate, curricula acoperind atât atelierele tehnice cât și cele practice.

„Școala Tehnică Holcim este unul dintre cele mai ambițioase programe de educaționale ale Holcim în România, cu ajutorul căruia contribuim la dezvoltarea generațiilor viitoare de profesioniști în construcții. Este un proiect care evoluează de la an la an și prin care reușim să le insuflăm tinerilor pasiunea pentru industria noastră, dar și valori sănătoase pentru un început de carieră. Am atras alături de noi tineri dornici să crească, să inoveze și să facă performanță, alături de care ne bucurăm să construim viitorul Holcim în România.” susține Mădălina Crăciunescu - Director Resurse Umane și Organizație Holcim România.

În următorii doi ani de școală, elevii înscriși în cadrul Școlii Tehnice Holcim vor dezvolta noi abilități și competențe esențiale cu privire la procesul de fabricare a cimentului, mentenanța mecanică, preventivă și electrică, tehnologia prefabricatelor, SSM și mediu sau controlul calității. La finalul perioadei de studiu, aceștia vor fi angajați în una dintre locațiile Grupului Holcim România.Pe lângă programul de școlarizare complet gratuit, Holcim le oferă elevilor și cazare și masă, burse de merit, transport, echipament individual de protecție și toate materialele de studiu necesare pentru un cadru optim de învățare.

„Cu fiecare generație de elevi care își doresc să se descopere și să găsească o sursă de motivație în ceea ce își doresc de la viață, se arată un viitor de succes al Școlii Tehnice Holcim. Suntem mândri să vedem că un vis devine realitate. Faptul că am pornit și cu cea de-a doua generație de viitori tehnicieni în industria construcțiilor demonstrează că lucrurile merg în direcția corectă. Vreau să le doresc mult succes și îi așteptăm să se alăture Grupului Holcim România după finalizarea celor 2 ani de studii. Nu în ultimul rând, felicitări și absolvenților primei generații, care deja fac parte din echipa Holcim!" a declarat Florin Păcurar - Director fabrica de ciment Holcim din Aleșd.