EY anunță lansarea platformei de inteligență artificială EY.ai în urma unei investiții în valoare de 1,4 miliarde de USD

Data publicarii: 04-10-2023 | IT&C
EY a anunțat lansarea EY.ai, o platformă care reunește abilitățile umane și inteligența artificială cu rolul de a ajuta clienții să își transforme afacerile adoptând sistemele AI într-un mod responsabil și fără rețineri. EY.ai beneficiază de cele mai noi tehnologii, sistemul de inteligență artificială robust fiind augmentat de experiența vastă a companiei în consultanța strategică, consultanța în tranzacții, managementul riscurilor, audit și asistență fiscală.

La baza acestei platforme au stat investiții de 1,4 miliarde de dolari, investiții care au sprijinit dezvoltarea inteligenței artificiale.

„Cu un număr semnificativ de profesioniști în domeniul datelor și al inteligenței artificiale, EY.ai este un efort colaborativ, valorificând cunoștințele și perspectivele pe care echipele EY le pot oferi companiilor care doresc să-şi revoluționeze operațiunile cu ajutorul inteligenței artificiale. Ecosistemul de alianțe EY joacă un rol esențial în conectarea clienților cu cea mai avansată tehnologie, infrastructură și expertiză de ultimă generație disponibile în prezent“, spune Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România și Moldova și Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrală și de Sud-Est și Regiunea Asiei Centrale.

Platforma EY.ai se va baza pe indicele de încredere EY care valorifică practici de vârf din domeniul guvernanței și managementului datelor dar și a gestionării riscurilor, scopul acestuia fiind cel de a asigura evaluarea completă și monitorizarea inteligenței artificiale.

Acest indice de încredere va fi completat de Modelul de Maturitate EY.ai. Acesta va monitoriza și examina în mod sistematic unde se situează o companie comparativ cu piața de profil și cu ceilalți actori din același domeniu. O contribuție importantă va avea în tot acest proces și Acceleratorul de valoare EY.ai, care va ajuta la prioritizarea inițiativelor și soluțiilor pentru obținerea unui impact și al unei creșteri strategice ideale.

EY va pune la dispoziție acest AI echipelor din cadrul companiei dar și celor 1,5 milioane de utilizatori la nivel mondial.