Black Friday crește cu 20% numărul de joburi disponibile în piață

Data publicarii: 08-12-2023 | Economie
Conform datelor furnizate de eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România, de la începutul lunii octombrie au fost postate aproape 34.000 de noi joburi, cu peste 20% mai mult față de luna anterioară. Astfel, angajatorii încearcă să facă toate demersurile necesare pentru a putea ține pasul cu intensificarea activităților din luna noiembrie, luna în care demarează și campaniile de genul Black Friday. Deloc suprinzător, domeniile cu cele mai mari creșteri din punct de vedere al joburilor disponibile au fost astfel cele din retail, transport, logistică și call-center.

Numărul de locuri de muncă disponibile în sectorul transport și logistică au fost astfel cu 40% mai mare decât în luna septembrie a acestui an. În același timp, pentru sectoarele de retail și call center am avut de asemenea evoluții pozitive, cu 15%, respectiv 18% mai multe joburi disponibile de la o lună la alta. Dintre meseriile cele mai căutate remarcăm cea de curier, lucrător comercial, operator call-center sau lucrător în depozit.

„Am intrat în acea perioadă a anului cu vârfuri în zonele de consum în care retailerii, fashion retailerii sau jucătorii din e-commerce au volume mari de vânzări și, prin urmare, au nevoie să suplimenteze echipele. Asta înseamnă mai mulți oameni în prima linie, în departamentele de vânzări, dar și în sectoarele adiacente – livrări, curierat, suport tehnic pentru clienți. Este o perioadă foarte aglomerată pentru aceste industrii, care creează în fiecare an portițe importante de oportunități pentru candidații aflați în căutarea unui loc de muncă, în special pentru cei din categoria entry level”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Momentan, pe platforma eJobs sunt disponibile peste 1100 de locuri de muncă pentru curieri, 3700 de posturi disponibile pentru operatorii de call-center, 3300 de locuri de muncă pentru lucrători comerciali și peste 3700 de joburi pentru lucrători în depozit.