Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu

Data publicarii: 05-07-2024 | Imobiliare
Un studiu recent realizat de Lendlease, Arup și Schneider Electric arată că proprietarii și managerii de clădiri de birouri pot economisi bani și reduce emisiile de carbon, adaptându-se la modele de lucru moderne și flexibile. Cartea albă intitulată „Get more from your core investments: How faster fit-outs can drive higher returns for commercial properties” propune strategii pentru a adăuga valoare comercială imobiliară, echilibrând oportunitățile flexibile de ocupare cu provocările de sustenabilitate.

Estelle Monod, Global Buildings President la Schneider Electric, subliniază că clădirile sunt responsabile pentru aproape 40% din emisiile globale de carbon, necesitând acțiuni imediate. Companiile CRE trebuie să navigheze între reglementările stricte de mediu, așteptările în schimbare ale chiriașilor și investitorilor, și un peisaj de piață volatil. Lendlease, Arup și Schneider Electric propun soluții pentru aceste provocări, concentrându-se pe valorificarea tehnologiilor avansate pentru a crea clădiri adaptabile care reduc deșeurile și îmbunătățesc performanțele de mediu.

Andy Hodgson, Global Advisory Services Leader la Arup, evidențiază provocarea dublă a reducerii emisiilor de carbon și gestionării fluctuațiilor de ocupare a birourilor în contextul post-COVID. El subliniază că un design flexibil al clădirilor poate aduce beneficii financiare și permite acorduri de leasing mai scurte și mai flexibile. Studiul arată că o singură clădire poate genera reduceri semnificative ale costurilor pe ciclul de viață, venituri suplimentare și economii de peste 1.500 de tone de CO2 în 30 de ani, fără a include economiile de energie inerente.

Pentru proprietari, beneficiile nu se limitează la câștigurile financiare. Aplicațiile avansate și automatizarea permit o mai bună utilizare a spațiului și confort sporit pentru chiriași. Chiriașii beneficiază de informații despre utilizarea spațiului și pot adapta mediul pentru eficiență și confort maxim.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: