ING Bank Romania vrea sa isi creasca numarul de unitati la 200 anul acesta
Data publicarii: 15-02-2007 | Finante-Banci
"Volumul creditelor este cel care conteaza, in cele din urma, pentru ca performanta unei banci nu este judecata dupa active", a mai spus directorul general al ING Bank Romania.
Principalul obiectiv al bancii consta, in prezent, in extinderea retelei de unitati bancare. In plus, ING vrea sa ofere si produse noi clientilor sai.
"Nu sunt suficiente produse la ora actuala pentru IMM-uri (firmele mici si mijlocii) pentru ca batalia se da mai mult pe companiile mari. Tocmai de aceea, vrem sa intarim produsele noastre pentru IMM-uri", a spus Negritoiu.
El a adaugat ca obiectivele segmentului bancar pentru companii al ING bank Romania vizeaza, in 2007, concentrarea pe intreprinderile de dimensiuni medii si extinderea portofoliului cu noi clienti din acest segment.
Negritoiu a mai spus ca vrea ca grupul sa participe, in viitor, la co-finantarea si pre-finantarea fondurilor structurale. Conducerea bancii vizeaza si extinderea disponibilitatii produselor electronice, ING online si e-custom, pentru toti clientii.
ING Bank Romania vrea sa deschida, in acest an, zece sucursale pentru companii, in plus fata de cele 24 existente, iar numarul total de unitati, in care sunt incluse si cele pentru populatie, ar trebui sa fie mai mare de 200, a spus, joi, directorul general al bancii, Misu Negritoiu.
ING Bank Romania a deschis, joi, a treia sucursala pentru companii din Bucuresti.
"Am remarcat ca avem putine sucursale de tip hole sale (pentru companii) in Bucuresti si am dori sa avem cel putin cate una in fiecare sector", a spus directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu.
Conducerea bancii vrea sa deschida inca zece unitati pentru companii in acest an, iar per total vrea sa depaseasca 200 de sucursale.
ING Bank are, in prezent, 24 de sucursale bancare pentru companii si peste 110 unitati pentru populatie.
La sfarsitul anului 2006, ING Bank a fost cea mai bine clasata sucursala a unei banci cu capital strain ce activeaza in Romania, cu o cota de piata de 4,2% si active totale de 7,234 miliarde lei (2,139 miliarde euro).
"O alta schimbare strategica la nivelul diviziei ce ofera servicii companiilor este aceea de a reduce plafonul cifrei de afaceri a clientilor sai de la 3 la 2 milioane euro, oferind astfel si companiilor locale mai mici posibilitatea de a avea acces la serviciile si produsele bancare ale ING", a mai spus Negritoiu.
Directorul bancii a mai spus ca e posibil ca, in viitor, plafonul sa fie micsorat si mai mult.
ING Bank detine peste 70% din activele plasate in custodie de investitorii straini pe piata din Romania, a mai spus Negritoiu.
Grupul ING isi va extinde operatiunile de factoring si leasing in principalele orase din Romania, a mai spus Negritoiu. ING Leasing a fost infiintata in 2006 si a avut un volum al finantarilor de peste 30 milioane euro pana la sfarsitul anului trecut.
ING Commercial Finance, divizia de factoring a ING, infiintata in noiembrie 2006, si-a propus sa controleze, pana in 2009, o cota de 30% din piata romaneasca de factoring, estimata, pentru anul respectiv, la valoarea de 1,4 miliarde euro, declara, anul trecut, directorul general al ING Commercial Finance Romania, Richard Lublinski.
ING Asigurari de viata detine peste o treiume din piata de profil din Romania.
ING Property Fund Central and Eastern Europe (ING PFCEE), fondul de investitii imobiliare al grupului financiar olandez, a anuntat, recent, ca a strans un miliard de euro pentru investitii in Europa Centrala si de Est, din care 200 milioane euro sunt alocati pentru Romania.
Prin aderarea Romaniei la Uninunea Europeana, ING Bank Romania, sucursala a ING Bank NV Amsterdam, a intrat sub supravegherea Bancii Centrale Olandeze. Drept urmare, nivelul de risc al ING Bank Romania este egal cu cel al bancii mame din Amsterdam, notat cu simbolul AA.
Sucursala deschisa, joi, de ING Bank Romania este situata pe Bulevardul Unirii si va deservi, in principal, companiile din sectorul 3 cu produse si servicii de plati, schimburi valutare, credite si servicii de custodie, factoring, leasing si solutii de electronic si internet banking. Sucursala va oferi si servicii pentru populatie, punand la dispozitia clientilor serviciul Self'Bank, prin intermediul caruia clientii au posibilitatea sa isi administreze singuri finantele proprii. In Bucuresti, functioneaza, in prezent, trei sucursale bancare pentru companii si 30 unitati bancare pentru populatie.
ING Romania face parte din ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza care ofera servicii bancare, de asigurari si de administrare a activelor a peste 60 milioane de clienti individuali, companii sau institutii din 50 de tari.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile