Wizz Air va mari frecventa curselor spre Roma

Data publicarii: 23-02-2007 | Turism
Wizz Air va mari frecventa curselor spre RomaWizz Air, companie aeriana cu zboruri la preturi reduse, va opera incepand cu 8 iunie cursele zilnice Bucuresti Baneasa - Roma Ciampino, frecventa acestora fiind, in prezent, de patru zboruri saptamanal, a informat un comunicat al companiei. Wizz Air a lansat pe 15 ianuarie 2007 cursele cu plecare din Bucuresti catre Roma, Barcelona, Budapesta, Dortmund si Londra. Compania aeriana isi va stabili cea de-a sasea baza operationala in cadrul Aeroportului International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu in luna mai a acestui an.

Compania tinteste o cifra de afaceri de 30-40 de milioane de euro in Romania si o cota de 15% din toata piata locala, a adaugat directorul general al companie, Jozsef Varadi. Societatea isi mai propune sa transporte 500.000 de pasageriá din Romania in anul 2007, iar in vara anului 2008 Wizz Air sa fie liderul local al zborurilor cu pret redus, a completat Varadi.

Wizz Air utilizeaza o flota de avioane Airbus A320, fiecare cu o capacitate de 180 de locuri. Cu 32 de aeronave A320 deja comandate si drept de preemptiune pentru inca 12, flota Wizz Air ar urma sa numere 53 de aeronave pana in 2012. Compania opereaza zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croatia, Slovenia si Romania. In 2006, Wizz Air a transportat 3 milioane de pasageri.

Wizz Air este inregistrata in Anglia si are trei filiale in Ungaria, Polonia si Bulgaria, cu cinci baze de operare si 45 de destinatii pe 70 de rute. Pana acum compania a investit peste 40 milioane de euro in flotila, care este considerata cea mai tanara din Europa.

Compania a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 200 milioane de euro.

Alte trei companii de acest tip sunt prezente in Romania: Blue Air, My Air si Sky Europe.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: