Arhiva » August 2013 » 22 August 2013

Toate stirile publicate in data de 22 August 2013 | 16 de inregistrari

  • Allview V1 Viper, cel mai nou smartphone Dual SIM 3G, disponibil la COSMOTE

    In ziua de astazi nu este ceva neobisnuit ca un utilizator sa detina mai multe cartele SIM, fie in interes de serviciu, fie personal, astfel ca majoritatea romanilor poarta cu ei mai mult de un terminal. Acest lucru se dovedeste de cele mai multe ori foarte dificil, pe masura ce ritmul vietii cotidiene devine tot mai intens. Ca atare, COSMOTE Romania vine cu o propunere tehnologica de ultima ora: V1 Viper, dual SIM-ul 3G de la Allview.

  • Xerox este lider pe segmentul serviciilor de management al documentelor in raportul IDC

    Xerox a fost desemnata pentru al patrulea an consecutiv lider pe segmentul serviciilor de management al documentelor (MPS) in raportul: IDC MarketScape: Worldwide Managed Print and Document Services (MPDS) 2013 Hardcopy Vendor Analysis1.

  • Mai multe amenintari de securitate pentru Android si in online banking

    Vulnerabilitatile sistemului de operare Android, amenintarile in crestere la adresa serviciilor de online banking si tot mai facila disponibilitate online a unor unelte deloc scumpe pentru producerea de pagube prin intermediul programelor malware sunt printre cele mai ingrijoratoare amenintari informatice la care face referire ultimul raport trimestrial de securitate emis de Trend Micro.

  • Orientul Mijlociu si Egiptul: o Europa cu susul in jos

    Nu e usor sa comentezi situatia din Egipt, mai ales cand numarul mortilor din confruntarile violente e in crestere. Orientul Mijlociu si Africa de Nord sunt o regiune greu de analizat, in general. Nu le poti aplica modelele economice uzuale si trebuie sa observi atent ce se intampla "in teren” ca sa faci o prognoza pe termen lung.

  • Generatia Y pune mai mult accent pe flexibilitatea programului si modului de lucru si pe recunoasterea contributiei muncii sale decat pe remunerare

    Generatia Y (cei nascuti intre 1980 si 1995) pune mai mult accent pe flexibilitatea muncii si pe recunoasterea contributiei muncii sale decat pe remunerare, arata cea mai recenta analiza a PwC, London Business School si a Universitatii South California, bazata pe un sondaj la care au participat peste 44.000 de respondenti din intreaga retea de firme PwC, atat din generatia Y cat si din generatia X.

  • Proprietarii care vor sa inchirieze nu se inghesuiesc sa obtina certificate energetice

    Toamna este momentul cel mai bun pentru inchirieri, dar anul acesta pentru a intampina fara probleme studentii, proprietarii sunt nevoiti sa se adapteze unei noi masuri, si anume obligativitatea obtinerii unui certificat energetic. In acest moment, nici macar 10% din proprietarii care vor sa inchirieze nu detin certificate energetice pentru proprietatile pe care vor sa le inchirieze, potrivit unei analize Imobiliare.NET.

  • Ministerul Agriculturii a solicitat Consiliului Concurentei sa analizeze preturile de pe piata cerealelor

    Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a solicitat Consiliului Concurentei sa analizeze aspectele referitoare la stabilirea unor preturi si conditii inechitabile de tranzactionare a semintelor de consum din recolta acestui an si sa dispuna masuri pentru restabilirea unui mediu concurential normal pe piata produselor agricole, potrivit unui comunicat al MADR, remis miercuri AGERPRES.

  • Schema de ajutoare de minimis pentru IMM-uri a fost suplimentata, miercuri, prin HG

    Executivul a aprobat miercuri, in sedinta saptamanala, prin Hotarare de Guvern, suplimentarea cu 100 de milioane de lei a schemei privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de catre intreprinderile mici si mijlocii /IMM/.

  • Rusii preiau controlul la cea mai mare banca din Cipru (NYT)

    Investitorii rusi vor ajunge sa controleze aproximativ 60% din Bank of Cyprus, cea mai mare banca comerciala din Cipru, ca urmare a programului de asistenta acordat Ciprului in luna martie de liderii europeni, care includea o conversie fortata a depozitelor Bank of Cyprus in actiuni, informeaza un articol publicat joi in cotidianul New York Times.

  • BRD garanteaza dobanda pe 7 ani la creditele pentru investitii imobiliare

    Pentru clientii care doresc un credit imobiliar/ ipotecar, BRD lanseaza o oferta unica pe piata romaneasca. Principalul avantaj il reprezinta dobanda fixa pe 7 ani, aceasta nefiind influentata pe aceasta perioada de fluctuatia indicilor monetari Robor/ Euribor.

  • BCR are alocat cel mai mare plafon pentru Programul Prima Casa 6 - 220 milioane lei

    Banca Comerciala Romana (BCR) a primit, de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), un plafon de 220 milioane lei pentru acordarea de credite in cadrul Programului guvernamental Prima Casa 6, din care 70 milioane lei sunt destinati achizitionarii locuintelor contruite de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL).

  • Presedintele BVB: Sobolewski este cel mai potrivit pentru a implementa modelul polonez la BVB

    Noul director general al Bursei de Valori Bucuresti /BVB/, Ludwik Sobolewski, este cel mai potrivit pentru a implementa modelul polonez la BVB, apreciaza presedintele Bursei, Lucian Anghel.

  • Romania trebuie sa plateasca vineri 164,4 milioane euro catre FMI

    Romania trebuie sa plateasca, vineri, catre Fondul Monetar International (FMI) suma de 164,4 milioane de euro, reprezentand rambursari rate de capital si plati de dobanzi si comisioane din imprumutul stand-by contractat in 2009, potrivit datelor furnizate de Guvernul Romaniei.

  • Portughezii vor sa vanda Millennium Bank in maximum doi ani

    Millennium BCP, cel mai mare grup financiar portughez, se va retrage din Romania prin vanzarea subsidiarei Millennium Bank, care detine sub 1% cota de piata, ca parte a masurilor de restructurare convenite cu reprezentantii Comisiei Europeane, potrivit mai multor surse contactate de Mediafax.

  • Euro scade, dolarul creste la cursul BNR

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta 4.4400 de lei/euro. Pentru dolarul american, banca centrala a anuntat un curs 3.3312 de lei/dolar.

  • Raiffeisen Bank anunta un profit net de 60 de milioane euro in primul semestru din 2013

    Raiffeisen Bank a incheiat primul semestru din 2013 cu un profit net de 60 de milioane euro • Valoarea totala a activelor este de 5,59 miliarde de euro si s-a mentinut aproape la acelasi nivel din iunie 2012 • O rata a solvabilitatii de 14,2% indica o capitalizare solida • ROE (return of equity) de19%, in conditiile unui mediu economic instabil • Rata creditelor neperformante a crescut usor pana la 8% (fata de 7,2% cat era in iunie 2012).*