Arhiva » Octombrie 2010 » 04 Octombrie 2010

Toate stirile publicate in data de 04 Octombrie 2010 | 31 de inregistrari

  • Rompetrol a scumpit carburantii cu 3 bani/litru, de sambata

    Compania Rompetrol Downstream, care face parte din Grupul Rompetrol, a majorat de sambata preturile de referinta la benzina si motorina cu 3 bani/litru, potrivit site-ului companiei, downstream.ro. Astfel, benzina Efix 95 costa 4,71 lei/litru, iar benzina Alto 101 este 5,37 lei/litru. Motorina Efix Diesel costa 4,74 lei/litru, iar motorina Diesel Alto 55 este 5,08 lei/litru.

  • Mii de firme romanesti isi muta afacerile in Bulgaria

    Mii de firme romanesti isi muta afacerile in Bulgaria, din cauza masurilor de austeritate impuse in Romania, a informat postul de radio bulgar citat de Sofia News Agency. Motivul il constituie reducerea cheltuielilor si masurile de austeritate impuse in Romania, taxele mai mici si conditiile mai bune de afaceri din Bulgaria.

  • Boc, despre salariul minim: Nu putem oferi, in maniera populista, mai mult decat e posibil

    Premierul Emil Boc a declarat, sambata, ca salariul minim va fi stabilit atat in functie de interesele sindicatelor, cat si ale patronatelor si a subliniat ca Guvernul nu va putea oferi mai mult decat posibilitatile economice actuale.

  • Isarescu: Romania nu are nevoie de un nou acord de finantare cu FMI

    Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, considera ca Romania nu mai are nevoie de un nou acord de finantare cu Fondul Monetar International (FMI), ci de unul de tip precautionary. El a adaugat ca a tine rezerve este o chestiune complexa si are anumite costuri care nu trebuie sa ingreuneze bilantul bancii centrale si nici finantele tarii.

  • Incasari mai mici cu peste 17% din exporturile de vin, in primul semestru

    Romania a incasat din exporturile de vin din struguri proaspeti aproape 5,7 milioane de euro, in primul semestru din 2010, in scadere cu 17,6 la suta fata de perioada similara din 2009, cand a obtinut 6,9 milioane euro, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

  • Andreea Paul Vass: Forfetarul, discutat cu finantatorii internationali

    Eliminarea impozitului minim de la 1 octombrie 2010 si introducerea impozitului forfetar pentru anumite domenii de activitate din anul 2011 fac obiectul consultarilor cu organismele financiare internationale, a afirmat, duminica, Andreea Paul Vass, consilierul economic al primului-ministru Emil Boc.

  • Windows Phone 7: Microsoft canta prohodul lui iPhone. Ramane de vazut cu cat talent

    Cateva sute de angajati ai Microsoft au regizat luna trecuta o inmormantare pentru iPhone-ul celor de la Apple, dupa care au dansat pe melodia "Thriller" a lui Michael Jackson, intr-o actiune mediatica menita sa pregateasca lansarea sistemului de operare pentru telefoane mobile Windows Phone 7.

  • Evolutii de de urmarit luni pe bursa

    Evolutia actiunile Electromagnetica Bucuresti (ELMA) dupa anuntul conducerii privind tranferul titlurilor pe piata reglementata si dublarea capitalului companiei prin acordarea de actiuni gratuite.

  • O singura tranzactie computerizata este vinovata pentru prabusirea bursei de la New York din primavara

    Autoritatile care incearca sa determine cauzele care au provocat declinul abrupt al pietei americane de capital de pe 6 mai au identificat o tranzactie computerizata realizata de o companie din domeniul fondurilor mutuale drept elementul catalizator care a stat la baza celui mai rapid declin inregistrat vreodata de indicele Dow Jones Industrial Average, scrie The Wall Street Journal.

  • Rezervele valutare ale BNR au urcat in septembrie la 32,58 miliarde euro

    La finele lunii septembrie, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei au urcat la 32,579 miliarde euro, dupa ce in august acestea se situau la 31,55 miliarde.

  • Volvo, dresata sa franeze singura

    S60, automobilul care vrea sa revolutioneze sistemele de siguranta, s-a oprit singur la un metru de pieton. Franeaza in fata oricarui obstacol si stie sa evite accidentele in lant, care apar la viteze mari. La o viteza mai mare de 35 km/h, sistemul de detectare a pietonilor poate doar sa atenueze din impact.

  • Bancile vor da bir pe pierderi si anul viitor

    Desi impozitul minim a fost teoretic eliminat, unii contribuabili nu scapa de el in 2011. Impozitul minim a disparut din Codul fiscal, insa nu pentru toata lumea. Din cauza modalitatii de declarare si de virare a birurilor, prevazuta in Codul Fiscal, bancile vor suporta taxa pe pierdere si anul viitor.

  • Emil Boc promite ajutoare de stat de 10.000 de euro pentru tinerii antreprenori

    La scurt timp dupa ce s-a intalnit cu reprezentantii sindicatelor, premierul Emil Boc a vorbit despre masurile luate de guvern pentru redresarea economiei si despre pericolele care ameninta aceasta redresare. Emil Boc anunta un nou set de masuri care sa reduca efectele crizei asupra mediului de afaceri.

  • Top destinatii de schi. Vacantele cumparate acum sunt cu 20% mai ieftine

    Austria ramane "preferata" romanilor si in 2010. Statiunile austriece atrag pana la 70% dintre schiorii romani Statiunile din Austria, precum si Valea Prahovei sunt destinatiile de top catre care se vor indrepta si anul acesta cei mai multi romani iubitori de sporturi de iarna, spun reprezentantii agentiilor de turism.

  • Cat mai valoreaza casa ta. Harta preturilor din marile orase

    Pe o piata imobiliara incremenita inca in povestile boomului de acum doi ani, tranzactiile se numara pe degete O radiografie a preturilor locuintelor vechi din Bucuresti surprinde scaderi semnificative si fata de sfarsitul lui 2009. Pretentiile proprietarilor s-au ajustat, in medie, cu 7-10% in primele noua luni ale anului.

  • Bancherii cresc dobanzile cerute populatiei si le scad pentru firme

    Strategia bancherilor, asa cum reiese din dobanzile practicate, este de a credita firmele si de a incetini si mai mult acordarea imprumuturilor catre persoanele fizice. In cazul noilor imprumuturi in lei acordate firmelor dobanda medie a scazut in august cu 1,1 puncte procentuale fata de iulie, pana la 10,92%, ajungand la cel mai mic nivel din ultimii trei ani.

  • Toti bucurestenii vor primi subventie pentru incalzire si in aceasta iarna

    Primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, a anuntat ca subventia pentru incalzire va fi acordata indiferent de venituri, in conditiile in pretul gicacaloriei va ramane de 100 de lei, plus TVA-ul de 24 la suta.

  • Chiritoiu, Consiliul Concurentei: Mi-e frica de faptul ca bancile o sa blocheze refinantarile pentru a intimida clientii

    Preseditele Consiliului Concurentei Bogdan Chiritoiu are incredere ca Ordonanta 50 va debloca piata creditelor si va da drumul unui val de refinantari. Insa, spune acesta, exista riscul ca unele banci sa blocheze refinantarile propriilor clienti pentru a-i intimida.

  • MFP vrea sa atraga 4,6 miliarde de lei in octombrie

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea ca pe parcursul acestei luni sa atraga prin emiterea de titluri de stat suma de 4,6 miliarde de lei, la fel ca in septembrie. Astfel, vor fi organizate pa-tru licitatii de cate un miliard de lei pentru certificate de trezorerie si doua licitatii pentru titluri de stat, in valoare fiecare de cate 300 de milioane de lei.

  • BCR are o oferta promotionala la depozite cu dobanzi de pana la 8% la depozitele in lei si 3,25% pentru cele in valuta

    BCR ofera dobanzi mai mari pentru depozitele deschise in luna octombrie pentru scadente la 4 luni in lei si pentru cele la 6 luni in EUR si USD. BCR continua ofertele de loializare pentru clientii care detin sau isi deschid un cont de salariu/ pensie si un mandat de Direct Debit sau isi deschid un depozit deschise prin intermediul Canalelor Alternative BCR

  • ProCredit Bank, noi facilitati pentru sprijinirea sectorului IMM

    Alegerea unuia dintre pachetele pentru persoane juridice are ca beneficii plata unui singur comision lunar pentru toate produsele si serviciile cuprinse, un cost mai mic decat accesarea separata a acestor produse si reduceri de pana la 20% la comisioanele aferente platilor si incasarilor nationale.

  • Cheltuielile totale ale populatiei in T2 au reprezentat 87,5% din nivelul veniturilor totale medii

    Cheltuielile totale ale populatiei au fost, in trimestrul II 2010, in medie, de 2.045 lei lunar pe gospodarie (705 lei pe persoana) si au reprezentat 87,5% din nivelul veniturilor totale medii, care s-au ridicat la 2.337 lei pe gospodarie si 806 lei pe persoana., arata datele transmise luni de INS.

  • Piata pensiilor facultative a sporit in septembrie cu circa 5%, la aproape 300 milioane lei

    Volumul total de active nete administrate de fondurile de pensii facultative (pilon III) a ajuns la aproape 300 milioane lei (70 milioane euro) la sfarsitul lui septembrie, in crestere cu circa 5% fata de august, a anuntat luni Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

  • Banca Feroviara ofera pana la finalul anului trei tipuri de credite cu dobanzi promotionale

    Banca Comerciala Feroviara va lansa, pana la finele anului, o campanie in cadrul careia clientii bancii pot accesa trei tipuri de produse de creditare cu dobanzi mai mici cu cel putin un punct procentual, iar asigurarea de viata si a imobilului adus in garantie sunt oferite gratuit.

  • Premierul chinez cauta aliati in Europa si da un vot de incredere economiei grecesti si monedei euro

    Premierul chinez Wen Jiabao si-a inceput un turneu de o saptamana in Europa cu o vizita in Grecia, unde duminica a rostit un discurs in Parlament si a dat un mesaj de incredere in economia acestei tari greu incercate de criza economica, spunand ca Beijingul va cumpara obligatiuni emise de Atena.

  • Romania a avut in august a sasea crestere anuala a preturilor la producator din UE, de 6,1%

    Romania a avut in august una dintre cele mai mari cresteri ale preturilor productiei industriale din Uniunea Europeana, de 6,1%, fata de aceeasi luna din 2009, fiind pe locul al saselea in UE dupa acest indicator, in timp ce, pe ansamblul blocului comunitar, preturile productiei au sporit cu 3,9%.

  • Topul celor mai vizitate orase din Romania: cati bani fac hotelierii

    Numarul turistilor care au vizitat Capitala in primele sapte luni din acest an a crescut cu 15,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 588.929 de persoane, astfel ca Bucurestiul a detronat Constanta in topul celor mai vizitate orase din tara, potrivit unei analize ZF, care a folosit datele transmise de Institutul National de Statistica (INS).

  • Cum se plateste impozitul pe Bursa

    Numarul tranzactiilor de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a scazut la circa 45.000 in septembrie, de la 91.000 in iunie si 130.000 in mai, dupa schimbarea impozitarii. Astfel, desi actiunile listate au crescut in ultimele trei luni, tranzactiile au fost mici, iar impozitul pe care statul il va incasa nu va fi semnificativ, desi cota de impozitare a foct crescuta la 16% indiferent de perioada de detinere a actiunilor.

  • UBS si Credit Suisse ar putea fi nevoite sa isi mareasca capitalul la 19% din active

    Bancile elvetiene UBS si Credit Suisse ar putea fi nevoite sa isi dubleze rezerva de capital necesara conform reglementarilor Basel III, a declarat un oficial guvernamental elvetian citat de Bloomberg. Conform oficialului care a propus o suprataxa pentru bancile "prea mari pentru a esua", cele mai mari banci ar trebui sa detina un capital egal cu 19% din activele detinute, pentru a se putea conforma riscurilor luate, comparativ cu nivelul de 10,5% anuntat de Comitetul Basel in urma cu o luna

  • A deprecia sau a nu deprecia cursul, intrebarea strategica pentru economia romaneasca

    Pe 4 octombrie 2004, cursul leu-euro era 4,12. Azi este 4,26 lei/euro, cu 3% mai mare. Intre timp inflatia a fost 42%. Cat de sustenabil este acest curs si cat costa economia sustinerea lui? Dar cat ar costa o depreciere abrupta? Intensificarea inclestarii la nivel mondial pentru protectia economiilor si sprijinirea exporturilor prin deprecierea monedelor din ultimele saptamani aduce in prim-plan si in Romania problema cursului de schimb.

  • Perfect Tour lanseaza TravelExpo, primul targ de turism exclusiv online

    Perfect Tour intampina asteptarile pasionatilor de calatorii prin organizarea Travel Expo 2010, primul targ national de turism exclusiv online. Targul virtual are loc in perioada 13-16 octombrie si se adreseaza atat celor care vor sa fie la curent cu tot ce e mai nou in materie de calatorii, cat si tuturor acelora care doresc sa achizitioneze vacante mai usor, economisind timp si bani.