Orban vrea o linie feroviara de mare viteza in Romania

Data publicarii: 28-06-2007 | Economie

Ministerul Transporturilor intentioneaza sa construiasca o linie feroviara de mare viteza, urmand sa fie facut un studiu de fezabilitate si sa se inceapa discutiile cu Comisia Europeana, a declarat ministrul Ludovic Orban. "Inca nu ne-am decis daca va fi construita o line noua sau vom lega tronsoanele existente dupa ce, in prealabil, le vom moderniza. Trebuie sa demaram un studiu de fezabilitate si sa facem lobby la Comisia Europeana pentru introducerea acestei linii in reteaua feroviara europeana", a declarat Orban.

Potrivit ministrului, studiul de fezabilitate va dura intre trei si noua luni. Realizarea unei linii de mare viteza este oportuna in conditiile in care exista deja in discutii un proiect asemanator pe distanta Viena-Budapesta.

La randul sau, directorul CFR Infrastructura, Constantin Manea, a declarat, miercuri, pentru NewsIn ca studiul va fi finalizat la sfarsitul acestui an. "Vom alege un consultant care la sfarsitul anului ne va spune unde putem construi aceasta linie. Nu putem face oriunde aceasta linie de mare viteza, mai ales ca vor fi introduse trenuri care vor circula cu pana la 250 km/h", a precizat directorul.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: