Videanu da banii Primariei pe locuinte sociale cu piscina si aer conditionat

Data publicarii: 04-09-2007 | Politica

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, cumpara pentru amarati locuinte sociale cu piscine si parcari, in cartiere rezidentiale, noteaza Gandul. Pretul de oferta al unui apartament cu doua camere sare de 110.000 de euro, iar al unuia cu trei camere ajunge la 140.000 de euro. In total, pe 186 de "locuinte sociale sau de necesitate", primarul Videanu sparge 19 milioane de euro. "Nu vreau sa transform Bucurestiul intr-un oras social, ci sa cresc standardul de viata. Bucurestiul are nevoie de un anumit standard de viata, iar eu ma voi opune permanent ideii de construire de locuinte sociale in Bucuresti", a explicat primarul general al Capitalei.

Videanu fura curentNumai ca, la inceputul anului, consilierii municipali au aprobat achizitionarea de pe piata libera a unui numar de 200 de unitati locative cu destinatia de "locuinte sociale sau de necesitate" in vederea repartizarii lor "evacuatilor, expropriatilor sau celor care trebuie sa-si paraseasca imobilele in vederea consolidarii lor". Decizia Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) s-a materializat prin achizitionarea unor locuinte de lux in blocuri private aflate in diverse stadii de executie. Astfel, un numar de 50 de apartamente cu doua si trei camere s-au cumparat in blocul situat pe strada Gura Siriului. Apartamentele au aer conditionat, geamuri termopan, parchet si balcoane de peste zece metri.

Potrivit conducerii Administratiei Fondului Imobiliar, pretul de achizitie a fost intre 80.000 si 90.000 de euro. Pentru alte 136 de apartamente, Primaria Capitalei a semnat un precontract cu oferta ferma de cumparare. Garsonierele si apartamentele cu doua, trei si patru camere sunt situate intr-un ansamblu rezidential chiar langa carciuma 2 Cocosi, pe soseaua Bucuresti-Targoviste.

Pe langa suprafetele imense, locuintele beneficiaza si de piscina sau garaje. Numai un loc de parcare costa 10.500 de euro, daca este la subsolul imobilului, si 5.000 de euro, daca acesta este in exteriorul imobilului. "Primaria nu a cumparat piscine, a cumparat spatiu de locuit, iar in ansamblul respectiv exista si anumite facilitati de care pot beneficia toti locatarii", a mai explicat primarul Videanu.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: