Noul plan de ajutor scufunda si mai mult bursele americane

Data publicarii: 11-02-2009 | Bursa

Bursele americane au scazut puternic in cursul zilei de ieri, inregistrand cea mai mare prabusire de cand Barack Obama a devenit presedintele SUA, in randul investitorilor existand temerea ca noul plan de ajutor, in valoare de peste 800 miliarde dolari, nu va fi de nici un ajutor.

Bank of America si Citigroup au pierdut 13% din valoare intr-o singura zi, dupa ce secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, a spus ca se afla inca in cautarea de modalitati de ajutor al institutiilor financiare. Principal Financial Group, una dintre cele mai importante companii de asigurari de viata, a consemnat deprecierea cea mai mare, valoarea actiunilor pierzand 31%. 

Indicele S&P 500 a cazut cu 4,6 procente pe bursa din New York, in timp ce Dow Jones Industrial Average a coborat cu 4,4%, pana la 7.908 puncte. In schimb, dolarul a crescut cu un procent fata de euro, iar aurul s-a apreciat cu 2,6%.

"Toti sunt dezamagiti de intransparenta detaliilor date de oficiali. Au iesit afara si ne-au cerut sa avem incredere in ei, fara a spune ce masuri au de gand sa ia", spune direcotrul unui fond de investitii.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: