Creste numarul angajatilor care vor un nou job

Data publicarii: 11-02-2009 | HR/Cariere

Nemultumirea angajatilor la locul de munca a crescut semnificativ pe fondul crizei economice, procentajul celor care vor un nou job este cu aproximativ 17% mai mare comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit unui studiu la nivel global prezentat pe site-ul Salary.com.

Aproximativ 65% dintre angajati isi cauta ori sunt in cautarea unui job, dintre acestia, 63% se uita pe listele de joburi, 47% isi reactualizeaza CV-urile, 40% fac networking, in timp ce aproape 35% au aplicat deja pentru un alt loc de munca.

Nivelul de satisfactie al angajatilor intervievati variaza in functie de nivelul jobului si de salariu. Potrivit studiului, exista o legatura directa intre politica de salarizare si satisfactie: cu cat nivelul jobului si salariul sunt mai mari, cu atat angajatii sunt mai satisfacuti.

Astfel, principalele motive pentru care angajatii ar vrea sa-si schimbe jobul sunt programele de compensatii si beneficii inadecvate, lipsa oportunitatilor de dezvoltare si nemultumirile legate de aprecierea muncii.

In prezent, peste 60% dintre angajati sustin ca sunt nemultumiti la locul de munca.

Studiul mai arata ca majoritatea companiilor nu stiu foarte multe lucruri despre satisfactia angajatilor la locul de munca.

Peste 75% dintre companii cred ca angajatii lor sunt satisfacuti la locul de munca, insa procentajul angajatilor care se declara satisfacuti nu depaseste 65%.

Datele studiului arata ca 80% dintre angajatori nu cred faptul ca angajatii lor vor incepe sa-si caute un job in urmatoarele luni, in timp ce 60% dintre angajati spun ca intentioneaza sa-si intensifice cautarile in urmatoarele trei luni. Studiul a vizat satisfactia angajatilor la locul de munca si a fost realizat la inceputul acestui an, pe un esantion de peste 7.000 de angajati si mai mult de 300 manageri de resurse umane.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: