Presedintele Federal Reserve estimeaza o revenire a economiei SUA incepand din 2010

Data publicarii: 16-03-2009 | International

Presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, a declarat intr-un interviu ca recesiunea din Statele Unite ar putea persista in acest an si a precizat ca cel mai mare risc este posibila lipsa a vointei politice pentru a rezolva problemele sistemului financiar, relateaza Reuters.

"Acest declin economic va incepe sa se modereze si vom observa o stabilizare", a spus Bernanke intr-un interviu difuzat duminica de CBS, intrebat daca prevede o iesire din recesiune in acest an.

Bernanke a declarat in ianuarie, in fata Congresului, ca Federal Reserve considera ca este posibil ca recesiunea sa se incheie in 2009 si ca 2010 sa fie un an de revenire. In cadrul interviului de duminica, a mentinut, in mare parte, acelasi punct de vedere, insa a sugerat ca evolutiile recente au degradat putin perspectivele.

"Recesiunea se va incheia probabil in acest an. Procesul de revenire va incepe anul viitor", a spus Bernanke.

Eforturile facute de guvern pentru a combate criza au fost supuse criticilor, in contextul in care pietele s-au prabusit si rata somajului a crescut, dupa ce autoritatile au intervenit in mod repetat pentru a sustine unele companii, precum American International Group.

Presedintele Federal Reserve a spus ca cea mai mare ingrijorare este ca liderii politici isi vor retrage sprijinul acordat eforturilor de a stabiliza sistemul bancar.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: