BCR isi face companie de recuperare de creante

Data publicarii: 25-06-2009 | Finante-Banci

BCR, cel mai mare jucator de pe piata bancara, analizeaza un proiect de infiintare a unei companii de recuperare a creantelor, a confirmat pentru Business Standard directorul de comunicare al institutiei, Cornel Cojocaru.

"In acest moment, analizam un proiect de infiintare a unei companii care va avea ca obiect de activitate recuperarea de creante. Faptul ca avem parteneriate cu firme specializate in domeniu nu exclude crearea unei subsidiare cu acest profil", a aratat Cojocaru.

Reprezentantul BCR a precizat ca banca nu a luat in considerare vanzarea unor portofolii de credite neperformante catre terti, dar nici spre divizii specializate, de tipul SPV-urilor (Special Purpose Vehicle), din cadrul grupului.

Presedintele executiv al bancii, Dominic Bruynseels, declara recent ca BCR inregistreaza un volum mai mare de credite neperformante pe imprumuturile mai vechi decat pe cele noi, dupa ce o parte din activitatea de acordare de finantari a fost centralizata. Potrivit acestuia, segmentul de credite negarantate are o rata de default mai mare decat cel cu garantii, iar clientii persoane fizice genereaza cele mai multe cazuri.

In ultimii doi ani, bancile romanesti au vandut portofolii de credite neperformante de peste 435 mil. euro, din care 300 mil. euro doar in 2008, potrivit datelor prezentate de Coface Romania anul trecut.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: