Cum sa gestionezi toate serviciile Google cu noul Dashboard

Data publicarii: 09-11-2009 | IT&C

V-ati intrebat vreodata ce informatii personale detine Google despre fiecare utilizator in parte? Prin Dashboard, ultimul serviciu lansat de gigantul online, oricine este interesat poate afla ce se afla in uriasa data de baze construita de acestia.

"In ultimii 11 ani Google s-a straduit sa lanseze produse inovative pentru clientii sai. Astazi, cu sute de milioane de oameni beneficiari ai acestor produse, suntem constienti de gradul urias de incredere pe care clientii il asteapta de la noi si consideram ca una dintre cele mai importante datorii ale nostre este protejarea vietii private a utilizatorilor", se arata pe blogul oficial al companiei.

Google Dashboard este asemanator unui panou de control unde sunt listate serviciile Google folosite si cele mai recente activitati. Astfel, pot fi vizualizate mesajele trimise cu Gmail, evenimentele adaugate in Google Calendar, datele sincronizate cu telefonul mobil (Google Android), documentele din Google Docs, fotografiile din Picasa, istoria navigarilor pe Internet, etc.

Prin acest serviciu, Google doreste sa inlature speculatiile vehiculate de-a lungul timpului in randul specialistilor online despre tipul si modul de utilizare al informatiilor stranse de Google. Interfata lansata permite clientilor stergerea definitiva a documentelor considerate inutile sau compromitatoare.

Pentru a accesa Google Dashboard este necesara logarea in contul Google. Accesul se face din meniul Settings, Google Acount Settings, View data stored with this account.

http://www.google.com/dashboard

Redactia BankNews.ro