83.000 de dolari pe an din purtat tricouri inscriptionate

Data publicarii: 09-11-2009 | Media

A ramane fara loc de munca nu este intotdeauna un lucru atat de grav pe cat pare la prima vedere. Un fost specialist in marketing din Florida a fost nevoit sa gaseasca rapid o solutie pentru a face fata cheltuielilor lunare dupa ce compania la care lucra a dat faliment, scrie Reuters.

Raspunsul gasit de acesta a fost infiintarea prorpiei firme de marketing, insa pe baza unui concept cu totul aparte. Jason Sadler, proprietarul www.iwearyourshirt.com, castiga cu mult peste salariul mediu din America purtand tricouri inscriptionate cu reclame comandate de companii.

Sistemul sau de promovare este extrem de simplu. In fiecare zi poarta un tricou inscriptionat cu logoul, numele sau mesajul companiei, iar pentru a obtine o vizibilitate maxima se plimba prin locurile aglomerate din oras. In plus, in timpul plimbarilor isi face cateva fotografii pe care le posteaza ca profil pe retelele sociale online.

Ingenios este nu doar modelul de marketing, ci si metoda de stabilire a tarifului. Pretul pentru o zi de reclama pleaca de la 1 dolar, pentru prima zi a anului, si ajunge la 365 dolari, corespunzator zilei de 31 decembrie.

Daca in fiecare zi are o comanda de reclama, se ajunge la un venit de 67.000 dolari la care se adauga sponzorizari lunare de 1.500 dolari. Profitul total ajunge la aproape 85.000 dolari pe an, in conditiile in care venitul mediu in SUA este de 32.000 dolari.

Sadler se gandeste deja la largirea afacerii prin angajarea altor persoane care sa poarte tricouri in zonele intens circulate din marile orase.

George Trifu