ARB: Oamenii de afaceri asteapta rezolvarea crizei politice

Data publicarii: 09-11-2009 | Afaceri

Antreprenorii romani nu retrag banii de la bancile care le-au acordat credite, in asteptarea rezultatului crizei politice actuale, a declarat, sambata, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea. "In aceasta perioada, investitorii stau si asteapta si acest lucru se vede si la antreprenorii din Romania. Iau credite de la banca, li se aproba creditul, dar nu trag banii. Prefera sa mai stea ca sa vada rezultatul din criza politica", a afirmat Radu Ghetea.

In ceea ce priveste dobanzile la depozite, acesta a mentionat ca sunt dictate de piata. "Dobanzile sunt dictate de piata. Bancile nu negociaza cu persoanele fizice, asta este clar. Contractele pentru persoanele fizice si serviciile sunt vandute la ghisee. Daca este persoana juridica, atunci negociem", a spus Ghetea.

Presedintele ARB considera ca Banca Nationala Romana si Ministerul Finantelor Publice detin solutiile pentru plata pensiilor si a salariilor. "BNR si Ministerul Finantelor au deja planuri clare. Nu cred ca se va ajunge in situatia dramatica din unele tari. In mediul privat s-a intamplat destul de demult reducerea salariilor. Reducerile de salarii si personal au inceput in institutiile private la inceputul anului. In mediul privat, s-a reactionat foarte rapid. In mediul privat disponibilizarile au fost o solutie de iesire din criza. Nu sunt adeptul unor masuri antisociale, dar niste rationalizari ale unor activitati trebuie facute", a precizat Ghetea.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: