Aproape 15.000 de americani s-au autodenuntat la fisc pentru evaziune fiscala

Data publicarii: 18-11-2009 | International

Departamentul american de Justitie a anuntat ca 14.700 de contribuabili care detin un cont bancar in strainatate s-au denuntat la autoritatile fiscale de evaziune fiscala pentru a scapa de un proces, potrivit AFP.

Fiscul american a anuntat in martie ca oferea contribuabililor aflati in caz de frauda posibilitatea de a veni sa-si negocieze sanctiunile. Acestia trebuiau sa dea fiscului informatii despre conturile ascunse pana pe 15 octombrie.

"Aceste cifre reprezinta aproape dublul cifrelor anuntat initial de fiscul american in octombrie si depaseste numarul denunturilor spontane inregistrate in 2008", se arata intr-un comunicat al departamentului american de Justitie.

Dorinta Washingtonului de a ataca evaziunea fiscala a fost ilustrata si prin acordul incheiat in august cu banca elvetiana UBS, pentru a obtine numele a 4.450 de clienti americani ai bancii vinovati de evaziune fiscala.

"In prezent, departamentul de justitie a reusit sa investigheze sase clienti americani ai UBS (...) si este pe cale sa deschida o ancheta in cazul altor cateva zeci", se mai arata in comunicat.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: