BNR pune in circulatie o moneda din argint dedicata Monetariei Statului

Data publicarii: 11-03-2011 | Finante-Banci



Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand din 14 martie, o moneda din argint dedicata aniversarii a 140 de ani de la infiintarea Monetariei Statului, potrivit unui comunicat transmis vineri de banca centrala.

Moneda are o valoare nominala de 10 lei, are forma rotunda, cu margine zimtata, diametru de 37 milimetri, greutate de 31,103 grame si un tiraj de 1.000 de exemplare.

Aversul prezinta o compozitie care sugereaza procesul tehnologic de fabricare a monedelor, stema Romaniei, valoarea nominala a monedei - "10 LEI" si inscriptia in arc de cerc "ROMANIA".

Reversul prezinta imaginea primului sediu al Monetariei Statului, dedesubt-aversul si reversurile primelor monede batute aici, sus si jos, anii aniversari "1870" si "2010", iar la exterior, inscriptiile circulare "MONETARIA STATULUI" si ,,140 DE ANI DE LA INFIINTARE".

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limba romana, engleza si franceza. Brosurile includ si certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint aferenta emisiunii numismatice dedicate aniversarii a 140 de ani de la infiintarea Monetariei Statului este de 280 lei.

Monedele din argint, din emisiunea numismatica ,,Aniversarea a 140 de ani de la infiintarea Monetariei Statului ", au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei. Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

NewsIn