CEC, profit in trei luni cat jumatate din 2011

Data publicarii: 23-05-2012 | Finante-Banci

Banca a avut in 2011 castiguri totale de aproximativ 78 milioane de lei iar, in primul trimestru al acestui an a obtinut un profit de peste 42 milioane de lei.

CEC Bank a inregistrat un profit brut de 42 milioane lei la 30 aprilie 2012, a anuntat, marti, presedintele bancii de economii, Radu Gratian Ghetea. "In primele patru luni din 2012, CEC Bank a facut profit. La sfarsitul lunii aprilie, profitul bancii a fost de 42 milioane de lei. Volumul creditelor acordate de CEC este de 700-800 milioane lei, in acest moment", a spus Ghetea, care a anuntat rezultatele bancii din 2011 intr-o conferinta de presa. Acesta a explicat ca CEC Bank nu a fost afectata de fluctuatiile de curs valutar inregistrate de la inceputul anului, pentru ca "numai 10 la suta din activele si pasivele bancii sunt exprimate in valuta".

Ghetea a reafirmat pozitia ARB privind riscul creditelor in valuta asupra clientilor. "Lumea ar trebui sa se imprumute in moneda in care castiga", a spus acesta. Presedintele CEC Bank apreciaza ca si in 2012 creditele neperformante vor afecta activitatea bancilor comerciale. "Creditele neperformante vor continua si in acest an sa isi puna amprenta pe profitabilitatea bancilor. Deprecierea cursului leu-dolar si leu-euro nu face decat sa creasca ingrijorarea bancilor. Daca luam indicatorii privind creditele neperformante, banca noastra se afla in general pe media sistemului, cu o usoara depreciere, ca urmare a faptului ca unele banci au transferat cred-itele neperformante in afara tarii", a explicat Radu Gratian Ghetea.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: