Steven van Groningen: In Romania nu exista nici dialog, nici strategie

Data publicarii: 27-07-2012 | Finante-Banci

 In privinta Romaniei exista o stare de mare incertitudine, in sensul ca un investitor nu va investi daca nu va sti ce impozite are de platit, daca va exista sau nu crestere economica sau in contextul in care dreptul muncii este schimbat de pe o zi pe alta, a declarat Steven van Groningen, presedintele Consiliului director al Raiffeisen Bank Romania, intr-un amplu interviu acordat cotidianului austriac Wirtschaftsblatt.

Intrebat care sunt motivele pentru care investitorii evita Romania, in contextul in care investitiile directe straine in tara noastra continua sa scada, Steven van Groningen a explicat ca la acest capitol exista doua aspecte.

'Nu cred ca potentialul Romaniei s-a schimbat pe termen lung si, din acest motiv, interesul pentru Romania va continua sa existe. Totusi exista o stare de mare incertitudine, care nu dateaza de ieri sau de azi, ci de mai mult timp. Un investitor nu va investi daca nu va sti ce impozite are de platit, daca va exista sau nu crestere economica sau in contextul in care dreptul muncii este schimbat de pe o zi pe alta. Predictibilitatea este foarte importanta pentru cineva care vrea sa-si ia un angajament de durata. Acest lucru inseamna ca este nevoie de un cadru care sa arate in ce directie conduce guvernul tara, strategie care pentru moment este absenta', a afirmat Steven van Groningen.

Integral in Economica.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: