Top dobanzi la credite de nevoi personale fara garantii

Data publicarii: 27-07-2012 | Finante-Banci

Odata cu limitarea perioadei maxime pentru credite de nevoi personale, bancherii au inceput sa vina cu oferte care sa atraga clientii din nou in banca.

Pentru calculul ratei lunare si a dobanzii DAE s-a luat in calcul un credit de 20.000 lei, acordat pe perioada maxima de 5 ani.

Cea mai buna oferta o regasim la Banca Transilvania, care de curand a lansat un credit nevoi personale cu dobanda fixa pe intreaga perioada de creditare. Dobanda este de 10.5%, rata lunara ajunge la 430 lei, iar dobanda DAE este de 11%. Clientii care isi vireaza venitul prin banca primesc o reducere de jumatate de procent, dobanda DAE ajunge in acest caz la 10.45%, cu o rata lunara de 425 lei.

BRD solicita o dobanda fixa de 5.5% la care se adauga un comision lunar de administrare aplicat la soldul imprumutului de 0.4%, ceea ce duce dobanda DAE la 12.13%. Valoarea creditului poate varia intre 850 si 65.000 lei, iar comisionul de analiza este zero pana la 30 iulie 2012.

Pentru credite cu dobanda fixa, se plateste comision de rambursare a imprumutului in avans. Valoarea comisionului este de 0.5% din valoarea rambursata, daca aceasta are loc in ultimul an de contract si de 1% din valoarea rambursata in avans, daca este efectuata inainte de ultimul an de contract. Avantajul unui credit cu dobanda fixa este ca stiti de la inceput care este rata lunara pe toata perioada, in timp ce o dobanda variabila presupune o rata lunara mai mica sau mare in functie de evolutia indicelui de referinta.

La OTP Bank cea mai buna oferta de credite pentru nevoi personale are o dobanda fixa de 7.81%, la care se adauga un comision lunar de administrare de 0.22%. Suma totala de rambursat dupa 5 ani este de 25.650 lei, iar rata lunara este de 448 lei. Suma maxima poate ajunge in functie de veniturile clientului si gradul sau de indatorare la 42.000 lei, venitul minim solicitat de banca este de 350 lei sau 500 lei venitul cumulat la credite cu co-debitori.

ING Bank, are cea mai buna oferta disponibila pentru clientii care isi vireaza venitul prin banca si incheie o asigurare de viata de grup. Dobanda este variabila, fiind formata din marja fixa de 6% si dobanda Robor la 3 luni.

Integral in MoneyCenter.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: