Fitch a retrogradat ratingurile principalelor banci franceze

Data publicarii: 18-07-2013 | Finante-Banci

Fitch Ratings a retrogradat, de la 'A plus' la 'A', ratingurile pe termen lung atribuite bancilor franceze Societe Generale, BNP Paribas, Credit Agricole, Groupe BPCE, Dexia si Dexia Credit Local, iar calificativul pe termen scurt a fost revizuit in scadere, de la 'F1 plus' la 'F1', se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

In cazul bancii Societe Generale (prezenta si in Romania), ratingul pe termen lung a fost revizuit in scadere, de la 'A plus' la 'A', cu perspectiva stabila, calificativul pe termen scurt a fost retrogradat de la 'F1 plus' la 'F1', ratingul de viabilitate 'a minus' nu a fost afectat, ratingul de suport a fost confirmat la '1', pragul pentru ratingul de suport a fost revizuit in scadere, de la 'A plus' la 'A'.

De asemenea, Fitch a retrogradat si calificativul pe termen scurt al BNP Paribas, de la 'F1 plus' la 'F1' si a mentinut ratingul pe termen lung la 'A plus', cu perspectiva stabila.

Ratingurile de viabilitate ale tuturor bancilor franceze nu sunt afectate de aceste decizii.

Decizia Fitch vine dupa ce vineri a revizuit in scadere calificativul atribuit Frantei, a doua economie a zonei euro, de la 'AAA' la 'AA plus', cu perspectiva stabila. Agentia apreciaza ca in urma retrogradarii ratingului suveran al Frantei capacitatea statului de a sprijini bancile franceze a scazut usor.

Totodata, Fitch a retrogradat si ratingurile unor regiuni din Franta si a Postei franceze.

Integral in Economica.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: