Topul asiguratorilor cu cel mai mult cash

Data publicarii: 18-07-2013 | Finante-Banci

Omniasig, Carpatica si City Insurance sunt companiile de asigurari care dispuneau de cele mai mari volume de cash in vistieria proprie sau in conturile bancare in decembrie 2012, potrivit datelor statistice publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

 Numerarul detinut de asiguratorii locali a urcat anul trecut cu aproximativ 50%, fata de anul precedent si s-au situat la 413 milioane de lei (93 mil.euro), potrivit ASF.

 Desi au accelerat puternic pe parcursul anului trecut, sumele blocate in casierie, dar si economiile plaste pe termen scurt la institutiile de credit au o pondere redusa (2%) in totalul activelor detinute de asiguratorii din plan local.

 Carpatica Asig, unul dintre putinii jucatori din piata cu capital romanesc, avea la sfarsitul lui decembrie 2012 cea mai mare pondere a numerarului in totalul activelor, de circa 26%. Practic, asiguratorul detine in vistieria proprie 79,6 milioane de lei din cele 312 milioane de lei, cat reprezentau activele companiei al finalul anului trecut. Chartis si City Insurance se numara de asemenea printre asiguratorii cu disponibilitati ridicate, ponderea cash-ului ridicandu-se la 19%, respectiv 8% din valoarea activelor.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: