Arhiva » Octombrie 2010 » 06 Octombrie 2010

Toate stirile publicate in data de 06 Octombrie 2010 | 31 de inregistrari

  • MFP avertizeaza in privinta unui atac phishing, sunt cerute date pentru o rambursare de impozit

    Ministrul Finantelor Publice (MFP) a avertizat marti contribuabilii sa nu dea curs unui mail care circula pe internet, prin care acestia sunt instiintati despre faptul ca au de primit o rambursare de impozit, iar pentru aceasta ar trebui sa acceseze un link pentru completarea unui formular.

  • Lufkin Industries incepe lucrarile la fabrica din Romania

    Compania americana Lufkin Industries, unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de echipamente si servicii pentru industria petroliera, va incepe constructia la fabrica din Romania, langa Ploiesti, cu o investitie initiala de 126 milioane de dolari. Lufkin va incepe constructia la fabrica de langa Ploiesti, din comuna Aricesti, unde compania detine un teren de 33 de hectare in Ploiesti West Park. Fabrica va fi data in functiune in 2012, si va avea initial 320 de angajati.

  • Exodul vedetelor de la Realitatea TV

    Jurnalisti cunoscuti ai postului precum Robert Turcescu, Liana Patras si Melania Medeleanu, au parasit "corabia" lui Sorin Ovidiu Vintu. In ultimul an, "numele de afis" cu care se mandrea Realitatea TV au decis sa paraseasca postul fie pentru a pleca la alte televiziuni, fie din "motive personale".

  • Guvernul ignora facilitatile fiscale reale

    Legea holdingului, reducerea numarului de contributii si plafonarea lor ar incuraja mediul privat si ar creste incasarile bugetare. Expertii spun ca exista cinci masuri eficiente de stimulare a afacerilor, ignorate de Executiv, in timp ce jumatate dintre cele in vigoare sunt complet inutile.

  • Curtea Suprema din Anglia cere executarea silita a printului Paul pentru o datorie de peste 2 milioane de euro

    Curtea Suprema din Anglia cere judecatorilor romani sa-l execute silit pe printul Paul pentru o datorie de aproximativ 2 milioane de euro. Magistratii englezi au decis ca printesei Lia si sotului sau, printul Paul de Romania, sa le fie indisponibilizate proprietatile din Anglia, din Tara Galilor si din Romania.

  • Apartamentele noi, acelasi pret cu cele vechi. Doar pe hartie

    "Inghetul" vanzarilor de pe piata imobiliara naste noi tehnici de a cuceri cumparatorii. Un fond norvegian de investitii anunta ca pretul apartamentelor noi pe care le vand in Bucuresti a atins nivelul celor construite in perioada comunista. "In sectorul 3, in complexul Armonia, situat in zona Titan, pretul de vanzare pe metrul patrat pentru un apartament cu o camera, cu o suprafata de 59,6 metri patrati este de 955,2 euro.

  • Romanii, fricosi dar optimisti in fata crizei

    Peste jumatate dintre romani spun ca simt frica, dar si speranta in ceea ce priveste viitorul financiar, paradox intalnit si la nivel global. Totodata, populatia din Romania este pasiva si asteapta ca problemele sa se rezolve de la sine, spune Cornelia Coman, director general al ING Asigurari.

  • Economia mondiala va rezista incetinirii ritmului de dezvoltare din SUA, sustin analistii

    Economia mondiala a va rezista incetinirii ritmului de dezvoltare din Statele Unite, anticipeaza analisti ai Goldman Sachs, Credit Suise si BofA Merrill Lynch Global Research, la trei ani dupa ce SUA au declansat in lume cea mai grava recesiune din ultimele sapte decenii. Analistii considera insa ca situatia este diferita fata de acum trei ani, iar Goldman Sachs prognozeaza ca economia globala va incetini anul viitor cu 0,2 puncte procentuale, la 4,6%, iar expansiunea din SUA la 1,8%, de la 2,6%, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

  • Dinu Patriciu: Estimez un euro de 4,7-4,8 lei

    Omul de afaceri Dinu Patriciu considera ca moneda euro este extrem de volatila si ca valoarea sa fata de leu este sustinuta in mod artificial la un raport sub 4,3, cat este in prezent, prin interventia Bancii Nationale a Romaniei, informeaza Hotnews. "Faptul ca Banca Nationala tine in mod fals cursul e gresit. Estimez la mai mult de 4,7-4,8 lei cursul de schimb pentru un euro", a precizat Patriciu.

  • Bancile mai imprumuta statul doar pe termen scurt

    Finantele au vandut ieri certificate pe sase luni de 909,5 mil. lei la un randament de 7% pe an Muscalu (ING Bank): Pentru a mai lua bani statul va trebui sa se imprumute pe termen lung si sa accepte dobanzi mai mari

  • O serie de burse spun deja "adio" crizei. BVB este inca la stadiul "sa facem cunostinta"

    Unele dintre bursele lumii au iesit deja din criza, preturile actiu-nilor listate pe aceste piete ajun-gand in apropierea maxi-melor istorice, in timp ce Bursa de la Bucuresti (BVB) este inca la mare distanta de recordurile atinse in 2007. Indicele BET, care urmareste evolutia celor mai importante 10 actiuni listate, cu exceptia SIF-urilor, este cu 50% sub nive-lul din 24 iulie 2007, in timp ce SIF-urile sunt, in medie, mai jos cu 75%.

  • BERD finanteaza Bancpost Romania cu 95 de milioane de euro

    Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a semnat trei linii de finantare, in valoare totala de 230 milioane de euro, pentru filialele grupului Eurobank EFG din Romania, Bulgaria si Serbia in vederea acordarii de imprumuturi intreprinderilor private ce activeaza in cele trei state, informeaza BERD si Bancpost.

  • BCR discuta cu guvernul despre ,,Prima casa 3''

    Presedintele executiv al BCR , Dominic Bruynseels, a anuntat ieri ca banca pe care o conduce discuta cu guvernul despre un program ,,Prima casa 3'' si a propus totodata drept garantii date de stat 50% din valoarea creditului. ,,Ceea ce mi-ar placea sa faca guvernul ar fi sa ne dea o garantie de 50%, pentru ca atunci am putea macar sa dublam marimea programului'', a explicat seful BCR.

  • Cota de piata a Internet Explorer scade pentru prima data in istorie sub 50%

    Potrivit dateleor StatCounter cota de piata, la nivel global, in luna septembrie, a Internet Explorer a fost de 49,87%, in timp ce browserul Firefox a avut o cota de 31,5%, iar Google Chrome a continuat cresterea avand 11,54%. Spre comparatie, Chrome avea in luna septembrie a anului trecut o cota de piata de doar 3,69%.

  • Obligatia depunerii declaratiilor on-line, amanata cu o luna. Vezi de ce a luat Fiscul aceasta decizie

    Guvernul a amanat cu o luna termenul de la care toate firmele mari si mijlocii din Romania sunt obligate sa-si depuna declaratiile on-line. Motivul pentru care Fiscul a luat aceasta decizie este ca toate firmele sa aiba suficient timp pentru a-si procura certificatele digitale necesare depunerii declaratiilor prin mijloace electronice. Firmele mari si mijlocii vor fi obligate sa depuna on-line declaratiile fiscale

  • Creditul ipotecar in euro - o bomba cu efect intarziat

    Creditul ipotecar acordat in euro reprezinta pentru Romania o bomba cu efect intarziat, pentru ca "euroizarea" creeaza conditiile unui consiliu monetar si pune banca centrala in imposibilitatea de a-si aplica politica monetara, considera directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu.

  • Banca Mondiala a efectuat un audit la autoritatea de concurenta, concluziile sunt favorabile

    Raportul realizat de Banca Mondiala in urma auditului efectuat la Consiliul Concurentei arata faptul ca autoritatea inregistreaza progrese semnificative in atingerea obiectivelor sale de a indeplini standardele UE si de a se situa la nivelul autoritatilor similare din alte state membre.

  • Comisia de buget-finante a Senatului a aprobat un proiect de reducere a impozitului pe venit la 10%

    Propunerea vine sa modifice articolul 43 al Codului Fiscal, astfel incat veniturile din activitati independente, salarii, cedarea folosintei bunurilor, investitii, pensii, activitati agricole, premii, precum si din alte surse, vor fi impozitate cu 10%, fata de nivelul actual de 16%, potrivit unui comunicat al Comisiei.

  • Cum au evoluat salariile in ultimul an. Ce lefuri vor creste in 2011

    Cele mai mari salarii s-au inregistrat in domeniul transporturilor aeriene, unde media a fost de 3.330 de lei, urmate de cele din intermedieri financiare si asigurari, cu 3.152 de lei, conform INS. La polul opus, cele mai mici salarii medii nete au fost incasate in august de cei care lucreaza in domeniul hotelurilor si restaurantelor, care au ridicat 787 de lei in august.

  • Procesele dintre banci si clienti pot dura 1,5 ani

    Nemultumitii sunt sfatuiti sa deschida procese inainte de o eventuala modificare a OUG 50/2010 Avocatii clientilor nemultumiti din sistemul bancar sustin ca pro-ce-sele sunt solutia cea mai buna de reducere a costurilor creditelor, chiar daca dureaza foarte mult. Persoanele cu credite sunt sfatuite sa apeleze la instanta inainte ca OUG 50 sa sufere eventuale modificari in Camera Deputatilor, in defavoarea acestora.

  • Afacerile din industrie au crescut pentru a noua luna la rand in august, cu 10,4%

    Cifra de afaceri din industrie a sporit in august cu 10,4% fata de aceeasi luna din 2009, pentru a noua oara consecutiv, insa fata de iulie afacerile industriale au scazut cu 8,1%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

  • Comenzile noi din industrie au sporit in august cu 35,1% fata de aceeasi luna din 2009

    Comenzile noi din industrie au avansat in august cu 35,1% fata de luna similara din 2009, insa au scazut cu 6,9% fata de luna precedenta, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

  • Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de miercuri pe verde

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis pe verde sedinta de tranzactionare de miercuri, cu cresteri cuprinse intre 0,71% si 1,26%, cea mai pronuntata evolutie fiind inregistrata de cele cinci societati de investitii financiare (SIF).

  • Leul se apreciaza miercuri pana la un curs de referinta de 4,2718 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,2718 lei/euro, in scadere cu 0,19% fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a continuat sa piarda teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,0803 lei/dolar.

  • Isarescu: Cei care interpreteaza actiunile BNR doar din perspectiva evolutiei cursului gresesc

    Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca cei care incearca sa interpreteze deciziile bancii centrale numai din perspectiva cursului de schimb gresesc si a subliniat faptul ca tema cursului a inceput sa devina o obsesie pentru romani.

  • Tanasescu: Daca se reduce impozitul pe venit, vor fi necesare alte masuri pentru tinta de deficit

    Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat marti seara, la The Money Channel,ca daca impozitul pe venit va fi redus la 10%, va fi nevoie ca Guvernul sa ia alte masuri pentru a se incadra in tinta de deficit convenita cu organismele internationale

  • CCR: Legea pensiilor este constitutionala

    In sedinta din ziua de 6 octombrie 2010, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.a) din Constitutia Romaniei si al art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a solutionat, in cadrul controlului anterior promulgarii, sesizarile referitoare la neconstitutionalitatea Legii privind sistemul unitar de pensii publice, formulate de un numar de 55 de deputati apartinand grupului parlamentar al P.N.L., respectiv 33 de senatori din grupul parlamentar al Aliantei politice PSD+PC.

  • In portofoliul de asigurari de viata incheiate in 2010 la ING, prima medie anuala alocata de clienti este de circa 1.700 RON

    Clientii care au incheiat o polita de viata la ING in primele noua luni ale anului 2010 au mobilizat resurse financiare in crestere cu circa 10% comparativ cu anul precedent si cu aproape 45% mai mari fata de acum cinci ani. Astfel, in portofoliul de asigurari noi cu componenta de economisire sau investitie incheiate la ING in 2010, nivelul mediu al primei brute subscrise (care reprezinta suma destinata acumularii sau investitiei si acoperirii costurilor aferente politei) este de peste 1.700 RON, comparativ cu 1.574 RON in 2009 si 1.190 la sfarsitul anului 2005.

  • Criza incepe sa se simta si pe piata cardurilor de credit

    Bancherii au vandut mai putine carduri de credit anul acesta pentru ca recesiunea prelungita a sporit reticenta la indatorare a clientilor, dupa ce in 2009 acesta a fost cel mai dinamic segment al pietei creditelor de retail.

  • BCR lanseaza un Pachet de produse si servicii destinat clientilor Micro - Contul Antreprenor

    Contul ANTREPRENOR BCR se adreseaza clientilor microintreprinderi cu o cifra de afaceri mai mica de un milion EUR. ANTREPRENOR BCR ofera clientilor posibilitatea sa beneficieze de o serie de produse si servicii GRATUITE. BCR este liderul sistemului bancar pe segmentul de clienti microintreprinderi cu o cota de piata de circa 51%.

  • Aproape o cincime din credite se duc spre pierdere

    Peste 19% din creditele si dobanzile inregistrate in bilanturile bancilor erau clasificate in categoriile "indoielnic" si "pierdere" la sfarsitul lunii august, reprezentand un nou record negativ privind deteriorarea calitatii portofoliilor bancare, arata datele publicate de BNR.