Arhiva » Octombrie 2010 » 28 Octombrie 2010

Toate stirile publicate in data de 28 Octombrie 2010 | 33 de inregistrari

  • Millennium Bank Romania si-a redus pierderile la 18,2 mil. euro in primele noua luni din 2010

    Millennium Bank Romania a avut o pierdere de 18,2 milioane euro in primele noua luni din 2010, in scadere fata de 26,7 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor publicate miercuri de banca mama. Costurile operationale ale bancii au scazut cu 3,2%, la 30,6 milioane euro la finele primelor noua luni din 2010, fata de 31,6 milioane euro in aceeasi perioada din 2009.

  • FMI se opune reducerii taxelor in 2011

    Fondul Monetar International (FMI) a transmis Guvernului ca nu poate accepta pentru anul viitor o majorare a salariului minim pe economie mai mare de 650 lei, adica cu doar 50 de lei peste actualul nivel. Liderii coalitiei au propus FMI, alaturi de scaderea contributiilor sociale de la 44% la 41% si reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 12%, si cresterea salariului minim de la 600 la 700 de lei.

  • Profitul net al Bancii Transilvania a crescut cu 44% in primele noua luni, la 69,7 milioane lei

    Banca Transilvania a inregistrat un profit net de 69,7 milioane lei dupa primele noua luni ale acestui an, in crestere cu 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand afisa un rezultat net de 48,26 milioane lei, a anuntat miercuri banca. Profitul brut a fost de 100 milioane lei, in crestere cu 37% fata de perioada similara a anului trecut, cand se situa la 73 milioane lei. Fata de prevederile bugetare pe intregul an 2010, profitul brut a fost realizat in proportie de 67% in primele noua luni

  • Isarescu: Politicile din 2009 si 2010 sunt coerente, probabil ajustarea e mai mare decat ar trebui

    "Provocarea principala pe termen mediu este sa reusim sa asiguram sustenabilitate fiscala fara sa punem in pericol perspectivele cresterii economice. Politicile dezvoltate in 2009 si 2010 sunt coerente, desi par a fi necoerente. Probabil ca este o ajustare mai mare decat ar trebui . Cred ca ajustarea este putin mai tare mai ales pentru 2011 si 2012", a mentionat Isarescu.

  • Bulgaria ia avans in competitia cu Romania. Cum ne bat la prosperitate sau la viteza internetului

    Din ce in ce mai multe studii, din cele mai diverse domenii, surprind avansul vecinilor de peste Dunare si evolutia timida a economiei locale. Romania ocupa un modest loc 51 intr-un top al celor mai prospere tari. Suntem depasiti de Bulgaria, care ocupa locul 46, dar si de Tunisia sau de Trinidad Tobago.

  • Proiectul Nabucco: 2 miliarde de euro, nota de plata pentru Romania

    Romania trebuie sa plateasca in 2011 cele doua miliarde de euro pentru proiectul Nabucco, urmand ca tot anul viitor sa fie incepute si negocierile privind rezervarile de capacitate, a anuntat seful biroului relatii internationale al Transgaz, Sorin Keszeg. "As spune ca vorbim de 2 miliarde euro pe toata perioada de construire a conductei. In aceasta suma fiind incluse si partea de equity pe care trebuie sa o aduca actionarul Transgaz si partea de garantii de prefinalizare care sunt solicitate de catre creditori.

  • Eolienele cresc factura la energie

    Populatia trebuie informata ca energia regenerabila este extrem de costisitoare, spune Asociatia Furnizorilor de Energie din Romania. Facturile la energia electrica ar putea creste cu 6% anul viitor, intrucat mai multe parcuri eoliene vor fi puse in functiune.

  • Oficialii Bancii Transilvania considera ca OUG50 ar fi trebuit sa se aplice doar creditelor noi

    Banca Transilvania a anuntat miercuri printr-un comunicat ca impartaseste obiectivul principal al OUG 50/2010, acela de a se asigura o mai buna informare si transparenta catre clienti, dar ca ar fi fost indicat ca aceasta sa se aplice numai creditelor noi, si nu retroactiv celor in derulare.

  • CNAB a incheiat un parteneriat cu Autogrill si Millenium-Heinemann pentru Aeroportul Henri Coanda

    Potrivit reprezentantilor CNAB, aceasta asociere este un pas important in alinierea Aeroportului Henri Coanda la practica europeana de exploatare a spatiilor comerciale din aeroporturi. Astfel, in martie 2011, odata cu aderarea Romaniei la spatiul Schengen, este prevazuta finalizarea primei faze a investitiei in spatiile ce fac obiectul asocierii.

  • La nivel global, investitiile in imobiliare vor ajunge la 281 mld. dolari in 2011

    Anul 2011 va aduce o crestere de 22% a capitalul pentru investitii imobiliare la nivel global, de 281 miliarde dolari, potrivit unui studiu realizat de DTZ Research.

  • Traficul Times si Sunday Times a scazut la jumatate dupa introducerea abonamentului cu plata

    Traficul publicatiilor Times si Sunday Times a scazut aproape la jumatate, la tre luni de la introducerea abonamentului cu plata pentru accesarea continutului, potrivit unei cercetari efecutate de catre companie Nielsen. Potrivit estimarilor facute de Nielsen, cele doua publicatii au inregistrat un numar de aproximativ 362.000 de cititori platitori

  • Creditele s-ar putea scumpi din cauza majorarii TVA

    Creditarea s-ar putea scumpi, in paralel cu majorarea dobanzilor la depozite, daca Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar majora dobanda-cheie, din cauza cresterii inflatiei determinata de decizia guvernului de a majora TVA de la 19% la 24%, incepand cu 1 iulie.

  • 65% dintre infractiunile IT vizeaza serviciile bancare

    In urma unei analize realizate de catre Panda Security a reiesit faptul ca printre brandurile de companie si numele de institutii private din toata lumea folosite pentru infectare se afla si: eBay, Western Union, Visa, Amazon, HSBC, Bank of America, Paypal si Internal Revenue Service din SUA.

  • Lucian Croitoru despre banci: Este ineficienta cand e necesara o marja de 4% doar pentru costurile administrative

    Cand bancile au nevoie ca in costul unui credit sa includa o marja de 4% doar pentru a-si acoperi costurile administrative - de la salariile angajatilor pana la chiriile pentru sediile unitatilor si furnizori - ineficienta este evidenta, spune Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR.

  • Bursa de la Bucuresti, imuna la evenimentele politice. Indicele compozit BET-C avanseaza cu 0,18%

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a incheiat sedinta de miercuri in crestere cu 0,18, pe o lichiditate mai scazuta, de 2,75 milioane euro (11.78 milioane lei), sedinta neparand afectata de evenimentele politice de la Palatul Parlamentului.

  • BNR are cea mai mare rezerva de aur din estul Europei

    Banca Nationala pastreaza in aur 10% din valoarea rezervelor internationale, echivalentul a 103,7 tone. Cu toate acestea, valoarea totala a rezervelor internationale este depasita cu mult de banca centrala a Poloniei, informeaza Ziarul Financiar, citat de Antena3.

  • Topul ansamblurilor rezidentiale care au facut cele mai mari reduceri

    Topul este realizat in functie de cele mai consistente reduceri aplicate de dezvoltatori pretului apartamentelor cu doua camere in decursul ultimului an.

  • Topul judetelor rau-platnice. Restantele la banci au explodat in septembrie, pana la 3,7 miliarde de euro

    Cele mai mari ponderi ale restantelor in totalul creditelor acordate s-au inregistrat in Bistrita-Nasaud (18,8%) la lei si in Bihor (21,9%) la valuta. Bucurestiul si Bihorul conduc detasat topul national al restantierilor la credite pe luna septembrie, arata datele BNR.

  • Statul n-a terminat cu taierile

    Guvernul Romaniei, oricare ar fi el, va trebui sa reduca in continuare cheltuielile cu salariile pentru a respecta pretentiile FMI. Solutiile posibile sunt concedierile sau taierile suplimentare de venituri. Romania a ramas cu aproape zero optiuni de politica economica in fata unor delegati FMI din ce in ce mai nervosi si mai inflexibili. Principala tinta din negocieri - deficitul bugetar - va fi probabil atinsa, insa Guvernul trebuie sa reduca in continuare cheltuielile cu personalul

  • Guvernul nu poate gestiona disputele din jurul OUG 50

    Dezbaterile pe OUG 50 sunt departe de a fi incheiate, la mai bine de patru luni de la adop ta rea acesteia. Guvernul isi men tine pozitia privind aplica rea actului normativ si asupra creditelor aflate in derulare, iar bancile avertizeaza ca vor inregistra pierderi de sute de milioane de euro. Miza este importanta, pentru ca la mijloc sunt de fapt mii de oameni (sau mii de voturi) care pot obtine o ieftinire a imprumuturilor.

  • Un nou program lansat de Bancpost

    Bancpost si Alitalia anunta lansarea unui program promotional adresat posesorilor de carduri de credit American Express, Visa Classic, Electron si Gold si de carduri de debit VISA si Mastercard emise de Bancpost. Astfel, pentru fiecare bilet achizitionat, pe rutele catre Italia, clientii pot achizitiona un al doilea bilet la pretul de 1 Euro.

  • Banca Romaneasca primeste garantii suplimentare in programul Prima Casa 2

    Banca Romaneasca a primit garantii suplimentare in cadrul programului 'Prima Casa 2", in valoare de peste 16 milioane euro, in urma unei noi redistribuiri efectutata de catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCMM), la inceputul lunii in curs.

  • CRESCENDO, parteneriat de succes cu Intesa Sanpaolo Bank pentru comunicatii mai sigure

    Casa de solutii CRESCENDO, Cisco Silver Partner, anunta finalizarea cu succes a proiectului de consolidare si modernizare a retelei de comunicatii de date a Intesa Sanpaolo Bank Romania, subsidiara a Grupului Intesa Sanpaolo. Implementarea, avand la baza tehnologia Cisco Systems, a determinat cresterea securitatii datelor si imbunatatirea eficientei operationale a bancii, cu impact benefic asupra costurilor.

  • Grupul Generali isi extinde operatiunile si in Vietnam

    Grupul Generali a primit autorizatia preliminara pentru a desfasura operatiuni pe segmentul de asigurari de viata in Vietnam. Ministerul Finantelor din Hanoi a oferit permisiunea de incepere a procedurilor pentru infiintarea Generali Vietnam Life Insurance Company Ltd. Compania isi va incepe operatiunile in maxim sase luni, in acord cu calendarul stipulat in legea locala pentru finalizarea tuturor procedurilor necesare in domeniul asigurarilor. Noua companie va fi detinuta integral de Generali, iar sediul central va fi situat in orasul Ho Chi Minh.

  • Numarul autorizatiilor de construire a scazut in primele noua luni cu 13%, la 32.835

    Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a scazut in primele nou luni din 2010 cu 13%, la 32.835, fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, potrivit datelor furnizate joi de Institutul National de Statistica (INS).

  • Veniturile Orange Romania au scazut cu 8,7% in cel de-al treilea trimestru, la 246 mil. euro

    Orange Romania a inregistrat in cel de-al treilea trimestru din acest an venituri totale de 246 milioane de euro, in scadere cu 8,7% fata de perioada similara din 2009, in timp ce venitul mediu anual pe utilizator a fost de 83,3 euro, a anuntat joi compania.

  • Indicii BVB au deschis sedinta de joi cu cresteri usoare, doar SIF-urile erau pe rosu

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis sedinta de tranzactionare de joi cu cresteri cuprinse intre 0,20% si 0,96%, titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) fiind singurele pe rosu, dupa ce au scazut cu 0,79%. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 6,54 milioane lei (1,52 milioane euro) in jurul orei 11.15. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Bancii Transilvania (TLV), de 3,5 milioane lei, cotatia lor urcand cu 4,48%, la 1,40 lei/actiune.

  • Ponta: Sustinem un nou acord cu FMI cu anumite conditii, nu trecem bugetul fara demisia lui Anastase

    Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi la finalul intalnirii cu delegatia FMI ca le-a transmis acestora ca social-democratii vor sustine un nou acord cu FMI care sa fie unul "preventiv", insa nu vor participa la aprobarea bugetului pe 2011 fara demisia presedintelui Roberta Anastase.

  • Franks spune ca in 2011 nu se va mentine recesiunea, existand o estimare de crestere de 1,5%

    Seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat joi la finalul intalnirii cu liderii PSD ca Fondul isi mentine estimarea de crestere economica pentru anul viitor, respingand informatiile conform carora reprezentantii FMI ar lua in calcul recesiunea economica pentru Romania si in 2011.

  • Companiile americane au aproape 1.000 de miliarde de dolari la saltea. De ce nu ii investesc?

    Companiile americane dispun de rezerve de lichiditati de aproape 1.000 de miliarde de dolari, insa nu sunt dispuse sa inceapa sa cheltuisca banii pe extindere sau angajari din cauza incertitudinilor care planeaza asupra economiei, se arata intr-un raport al Moody's Investors Service, publicat saptamana aceasta. Pe masura ce economia isi revine, firmele vor cheltui mai mult pe rascumpararea actiunilor si fuziuni si achizitii, noteaza raportul citat de Reuters.

  • GlaxoSmithKline si Tuca, Zbarcea& Asociatii, cei mai buni angajatori din Romania

    GlaxoSmithKline, McDonalds, Astra Zeneca, Carpatcement, Henkel, Tuca, Zbarcea& Asociatii, Syngenta, Adobe Romania, Avangate si Hilti sunt cei mai buni angajatori din 2010, potrivit editiei din acest an a studiului Best Employers 2010, realizat de Aon Hewitt. Studiul a fost realizat in perioada septembrie 2009- iunie 2010, pe un esantion de 24 de companii care au impreuna peste 6.400 de angajati.

  • Actiunile Banca Transilvania sar cu 4,4% pe Bursa dupa rezultate

    Titlurile Bancii Transilvania (TLV) au inregistrat in deschiderea sedintei de astazi un avans de 4,4% aceste actiuni fiind de departe cele mai tranzactionate de pe piata, cu un rulaj de 3,5 mil. lei. Banca a inregistrat un profit net de 69,7 mil. lei (16,3 mil. euro) in primele noua luni ale anului, mai mult cu 44% fata de acelasi interval al anului trecut.

  • FMI pune conditii pentru urmatoarea transa: ordonanta creditelor sa nu se aplice retroactiv

    FMI conditioneaza transa urmatoare de modificarea ordonantei 50. FMI vrea modificarea ordonantei 50. Ordonanta se refera la comisoanele bancare. FMI vrea sa nu se aplice retroactiv. Modificarea ar trebui facuta pana la 15 decembrie.