Arhiva » Octombrie 2013 » 10 Octombrie 2013

Toate stirile publicate in data de 10 Octombrie 2013 | 19 de inregistrari

  • Proiectele cu impact dunarean isi formeaza viitorii experti si specialisti

    Foarte curand, in urma progreselor facute, Axa Tehnica a Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) va lansa Apelul pentru proiectele pregatitoare dunarene, ce vor sta ulterior la baza "proiectelor majore” care vor fi implementate in perioada 2014-2020. Logica sprijinirii acestor proiecte se schimba deplin, accentul fiind pus pe mixul de finantari din diverse surse europene si interne, cat si pe asigurarea complementaritatii, transferului de bune practici si a promovarii prin lobby institutional a ideilor / temelor cu adevarat impact la nivel macro-regional.

  • EVOLIO PREZINTA HAPPY GO, PRIMUL SMARTPHONE DIN OFERTA PRODUCATORULUI

    Evolio lanseaza astazi, 9 octombrie, 2013, primul smartphone din oferta, cu numele Happy GO, fiind primul telefon de pe piata cu soft de navigare si harti preinstalate. Telefonul este dual sim, are echipare tehnica de top si este construit pe cea mai noua platforma hardware, Mediatek 6589 cu procesor quad-core.

  • COSMOTE Romania extinde acoperirea 4G in Bucuresti, oferind serviciul si pe telefoanele mobile

    COSMOTE Romania isi continua extinderea retelei 4G acoperind, incepand din aceasta luna, 90% din Capitala, alaturi de Otopeni, Ploiesti, Cluj, Iasi, Sinaia, Busteni si Predeal, si introducand in portofoliu, alaturi de modemuri, telefoane mobile care permit accesul 4G. Reteaua de generatia a patra permite viteze de descarcare de pana la 75 Mbps si viteze de incarcare de pana la 37,5 Mbps.

  • Productia industriala a crescut cu peste 6% in primele opt luni din 2013

    Productia industriala (serie bruta) a crescut, in primele opt luni ale acestui an, cu 6,6% fata de cea din perioada similara din 2012, sustinuta de industria prelucratoare (plus 8,1%) si industria extractiva (plus 3,5%).

  • SAB & Accesorii 2013 debuteaza, joi, la Bucuresti

    Premium Expo organizeaza, in perioada 10-20 octombrie 2013, in incinta Romaero Baneasa, cea de-a XI-a editie a Salonului Auto Bucuresti & Accesorii 2013 /SAB & Accesorii 2013/, eveniment la care sunt asteptati peste 50.000 de vizitatori.

  • MFE: Guvernul a aprobat un imprumut de 820 de milioane de lei de la Trezorerie pentru plata beneficiarilor de fonduri europene

    Guvernul Romaniei a aprobat un imprumut cu valoare de 820 milioane de lei de la Trezoreria Statului pentru plata beneficiarilor de fonduri europene, arata ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, miercuri, intr-un comunicat al MFE remis AGERPRES.

  • Programul de garantare a creditelor pentru IMM-uri, aprobat de Guvern

    Programul de garantare a creditelor pentru IMM-uri, in limita unui plafon de garantare de 2 miliarde lei, a fost aprobat miercuri de Guvern, printr-o ordonanta de urgenta.

  • ECCO deschide cel de-al 15-lea magazin in Promenada Mall Bucuresti

    ECCO, retailerul danez de incaltaminte si accesorii, deschide cel de-al 7-lea magazin din Bucuresti si cel de-al 15-lea la nivel national. Noua locatie va fi inaugurata in data de 17 Octombrie 2013, in Promenada Mall Bucuresti si va fi amplasata la parterul centrului comercial.

  • Posta ia un credit de 100 mil. lei pentru acoperirea restantelor din colectarea numerarului

    Compania Nationala Posta Romana vrea sa contracteze un credit de 100 milioane de lei pentru acoperirea partiala a unor sume restante din activitatea de colectare a numerarului (cash collection), costul imprumutului fiind estimat la 13 milioane lei pentru doi ani. Ofertele vor fi deschise la 11 noiembrie, conform anuntului de participare publicat pe www.e-licitatie.ro.

  • Raportul Saxo Bank pe Q4 2013: cresterea globala incetineste

    Cu sau fara sprijinul infuziei monetare venita din partea bancilor centrale, cresterea globala se indreapta spre o incetinire a ritmului, scriu analistii Saxo Bank in raportul financiar al bancii pe trimestrul al IV-lea 2013. Acestia nu se asteapta la un reviriment al dezvoltarii economice pana cand politicienii nu vor renunta la sprijinirea acelor parti ale economiei care nu necesita sustinere si vor incepe sa sprijine adevaratul motor al cresterii economcie si crearii de locuri de munca: intreprinderile mici si mijlocii.

  • UniCredit Leasing ofera asistenta rutiera internationala gratuita

    Incepand cu data de 1 Octombrie 2013, toti clientii UniCredit Leasing care incheie un contract de leasing financiar pentru un autoturism, respectiv autoutilitara pana in 3.5 tone, beneficiaza gratuit, pe toata perioada contractului de leasing, de servicii de asistenta rutiera internationala - pentru Europa*

  • MasterCard a incheiat un acord pentru a prelua Provus - cel mai mare furnizor independent de solutii de plata din Turcia

    MasterCard (NYSE: MA) a anuntat ca a demarat procedurile pentru preluarea Provus Bilisim Hizmetleri A. S. ("Provus”), cel mai mare furnizor independent de solutii de plata si procesare din Turcia. Preluarea este in linie cu strategia MasterCard de a-si dezvolta activitatea de procesare, pe pietele cu rate mari de crestere, si furnizarea de solutii de procesare eficiente si servicii inovatoare pentru institutii financiare si persoane fizice, pe segmentele preplatit si de plati mobile. Aceasta tranzactie, ce urmeaza sa primeasca avizul autoritatilor de reglementare in domeniu, este estimata sa se finalizeze in ultimul trimestru din 2013.

  • Cum arata noua bancnota de 100 de dolari

    In mijlocul crizei bugetare de la Washington, americanii au dat drumul celei mai "bogate” bancnote din lume cu un nou design, mult mai rezistent la contrafacut. Bancnota de 100 de dolari va deveni, astfel, cea mai valoroasa hartie dincolo de granitele Statelor Unite, scrie Businessweek.

  • Bancile centrale au pierdut peste 500 mld dolari din cauza ieftinirii aurului

    Bancile centrale nu se pricep la afaceri cu aur. In orice caz, practica ultimilor ani arata ca ele cumpara cand metalul galben este scump si vand cand se ieftineste. Incepand din 2011, aceste institutii au achizitionat masiv aur, al carui pret nu a incetat sa scada. Prin urmare, valoarea rezervelor lor de aur s-a redus cu mai mult de 500 miliarde de dolari, scrie RBK Daily.

  • Romania are 10.600 de milionari in dolari si un miliardar

    Aproximativ 10.600 de locuitori ai Romaniei au averi mai mari de 1 milion de dolari, de peste doua ori mai putini decat in Cehia, iar un singur roman este miliardar, potrivit unui raport al bancii elvetiene Credit Suisse.

  • Cele mai bune dobanzi la depozitele bancare

    Scaderea dobanzii de politica monetara a angrenat si scaderea dobanzilor la depozitele la termen platite de banci. Cine ofera, in acest moment, cel mai bun pret pentru economiile tale.

  • Achizitia Bancpost i-ar propulsa pe grecii de la Piraeus direct pe locul 7 in sistemul bancar

    Piraeus si Bancpost au impreuna aproape 5.000 de angajati si o retea teritoriala de peste 400 de sucursale. O fuziune intre cele doua banci ar crea o entitate cu 5% cota de piata, care ar urca in clasament in fata Alpha, Volksbank si ING Bank.

  • Presedintele Basescu a semnat decretul de numire a lui Chitoiu interimar la Ministerul Economiei

    Presedintele Traian Basescu a semnat joi decretul prin care Daniel Chitoiu, viceprim-ministru si ministru al Finantelor Publice, este desemnat ministru interimar al Economiei, informeaza Administratia Prezidentiala.

  • Cursul valutar euro al zilei de joi, 10 octombrie 2013

    Cotatiile monedei nationale au revenit peste 4,46 lei/euro pana la jumatatea sesiunii, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta de 4,4623 lei/euro, in scadere cu doar 0,08 bani fata de miercuri.