Companiile private platesc prima de concediere. Cazul Flamingo

Data publicarii: 18-05-2007 | HR/Cariere

Ca sa nu aiba probleme juridice, Flamingo a platit in prima parte a anului circa 100.000 de euro fostilor angajati, noteaza Cotidianul. Pentru Grupul Flamingo, procesul de eficientizare a costurilor necesar aducerii companiei pe profit a presupus si concedierea a aproximativ 260 de persoane "de la centru", astfel incit numarul salariatilor din headquarters a ajuns la 120 fata de 380 citi erau initial.

Costurile concedierilor platite de grup s-au cifrat la aproximativ 100.000 de euro, potrivit oficialilor companiei. "Am concediat unii oameni care au lucrat de mult timp in companiile noastre si am vrut sa fim corecti fata de ei", a declarat Jiri Rizek, CEO Flamingo, care sustine ca in cei 100.000 de euro intra si sumele platite catre unii angajati din magazine care au fost si ei concediati. Astfel, facind media, reiese ca unui salariat i-au revenit dupa concediere aproximativ 400 de euro.

Oficialii Flamingo sustin ca banii cheltuiti cu fostii angajati au reprezentat una dintre cheltuielile "mai putin obisnuite" ale companiei in primul trimestru al anului.

Integral in Cotidianul