Uno, cea mai verde motocicleta din lume

Data publicarii: 06-05-2008 | Auto

Pare cea mai periculoasa motocicleta din lume, dar aceasta noua inventie este de fapt cel mai recent mijloc de transport "verde".

Uno, motocicleta electrica, este opera unui tanar de 18 ani din Canada, Ben Gulak, care si-a petrecut cativa ani buni pentru crearea motorului, controlat numai prin miscarile corpului.

Motocicleta are doua roti, una langa cealalta, in ciuda aspectului si a numelui sau, Uno, si foloseste tehnologia giroscopica pentru a sta ridicata. Se misca in directia in care pilotul se inclina, si cu cat te inclini mai mult, cu atat merge mai repede.

Ben Gulak's Uno eco-friendly bike

Ben spune ca spera ca inventia sa sa ajute la indepartarea poluarii, fiind inspirat dintr-o vizita in China, unde a vazut cat de mult smog exista.

"Este destul de usor de mers pe ea, insa e nevoie de ceva timp pentru a te obisnui cu Uno, pentru ca trebuie sa inveti sa ai incredere in ea", a declarat Ben Gulak.

Viteza maxima este de doar 40.23 de kilometri pe ora, dar poate fi crescuta prin folosirea unui motor mai mare.

Uno cantareste 58 de kg, si poate functiona 2.5 ore de la ultima incarcare. Ben cauta acum investitori, care sa il ajute sa fabrice in serie aceasta motocicleta extraordinara.

Sursa: Ananova via Realitatea

Ultimele stiri pe BankNews.ro: