Grupul austriac Erste Bank a trecut la noua structura, de holding

Data publicarii: 12-08-2008 | Finante-Banci

Structura de holding a Erste Group a devenit operationala dupa ce, pe 9 august, a intrat in vigoare, din punct de vedere tehnic si legal, separarea activitatilor de afaceri din Austria ale Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen de nou-infiintatul holding Erste Group Bank, anunta banca.

"Incepand cu data de 9 august 2008 a intrat in vigoare inregistrarea in Registrul Comertului a separarii activitatilor de afaceri din Austria ale Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG de nou-infiintatul holding Erste Group Bank AG", se mai arata in comunicatul de presa al bancii.

Noua structura a companiei a fost motivata de extinderea Erste Bank in Europa Centrala si de Est, iar banca a luat aceasta decizie in decembrie 2006.

"Rezultatul il constituie separarea clara a atributiilor intre Erste Group Bank AG, care va functiona acum ca holding, si subsidiarele acestuia din fiecare tara, care vor fi astfel in masura sa se concentreze pe deplin asupra activitatilor comerciale locale", se mai precizeaza in comunicatul grupului.

Holding-ul se va concentra asupra functiei de indrumare strategica si va asigura infrastructura pentru activitatile comerciale locale, pe pietele individuale.

In plus, Erste Group Bank AG va fi responsabil si pentru operatiunile din sectoarele de afaceri "Piete Globale" si "Activitati Bancare de Investitii si Corporative de Grup".

Pentru clientii holding-ului, separarea legala atrage o schimbare a denumirii bancii, a codului acesteia, precum si a numarului IBAN si a codului SWIFT /BIC.

Clientii din Austria ai Erste Bank vor ramane in continuare clienti ai "Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG" si vor fi deserviti de aceleasi unitati si centre comerciale ca pana in prezent.

Denumirea actiunilor (ISIN AT0000652011), precum si celelalte simboluri, vor ramane neschimbate pana la notificari ulterioare. Actiunile reprezinta o investitie in intregul Erste Group si sunt cotate la bursele din Viena, Praga si Bucuresti. Conversia tehnica la noul simbol identificator pentru actiunile Erste Bank va avea loc in ultimul trimestru al anului 2008.

Erste Group Bank devine, astfel, actionarul majoritar al Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG (Austria), Ceska Sporitelna (Cehia), Bancii Comerciale Romane (Romania), Slovenska Sporitelna (Slovacia), Erste Ungaria, Erste Croatia, Erste Serbia si Erste Ucraina.

NewsIn